fredag

Black and white


Hvor kan man finde de her strømpebukser???

(Credits: Eugenico Recuenco)
Øv, sidder her med snot-næse og ondt i halsen og hovedet og den store er ramt af det samme. Skulle ellers have været en tur i byen i aften, det orker jeg næsten ikke. Håber I har/får en bedre fredag aften end min foreløbigt har været. God weekend!

Bandidos goes fashion!


(Tegning af Per Marquard Otzen)Læste for noget tid siden, at rockerne (bandidos nærmere betegnet) der jo som bekendt er blevet ret proaktive i deres rekruttering af medlemmer, nu også er sprunget ud som designere! Jo, men det er jo faktisk også gud og hvermands ret i dag, så hvorfor ikke? Man kan indtil videre købe deres styles rundt omkring på sjællandske markeder,byfester, privatfester og på nettet. Det er tvivlsomt om disse styles kommer til Århus, da rockerne foretrækker at holde det på et lidt eksklusivt plan, hvilket betyder at man enten skal købe udvalgte styles over nettet eller tage til Nordsjælland, men man kan jo altid håbe, nu da også Gina T., Monki og Weekday er kommet, eller er på vej til Jylland. Umiddelbart er design-debuten noget af en succes, da politiet rapporterer om unge helt ned til 13-14 år som har taget denne trend til sig. De ved simpelthen hvad de unge kan lide! Selvom man måske ikke lige skulle tro det, er rockerne jo rent faktisk også ret fashionable og rammer med deres skindveste, læder, frynser, bikerboots og grove smykker ret meget ned i tidens trend lige nu. Synes egentligt, at deres styles fremstår som behageligt tøj med stor bevægelsesfrihed, hvilket appellerer til alle os der engang imellem lægger lædervesten på hylden, og i stedet for ønsker at iføre os noget mere casualt som stadig har lidt signalværdi.

Men - og der er jo altid et men, for selvfølgelig er der i disse politisk korrekte tider også nogle spørgsmål af etisk karakter at tage stilling til. Man skulle jo mene, at rockerne, som vel kan betegnes som forholdsvist godt ved muffen, burde være foregangsmænd og lave økologisk og bæredygtigt design som evt. kunne svanemærkes og miljømærkes. På den måde kan det i højere grad blive tydeliggjort at rockere jo faktisk er dybt socialt bevidste, ansvarlige og miljøorienterede. For det er de jo, det ved alle og enhver! Rockerne er f.eks dybt bekymrede for ungdommen i dag, og udtrykker b.la. bekymring for alle de unge rødder, som ikke har dagens gode gerning at give sig til. Rockerne udfører derfor i den forbindelse en særlig form for socialt arbejde ift. de unge, hvor der b.la. arrangeres fester, hvor rockerne kan yde omsorg og social støtte - altsammen for at vise de her rodløse unge, at der findes et stort og kærligt fællesskab, hvor man altid er accepteret og velkommen. Rockernes samfundssind stopper dog ikke ved det, de har såmænd også stor interesse i og omsorg for de unge 2. generationsindvandreres integration og generelle velbefindende, og lægger sig dermed på linje med den omsorg som også en politiker som Pia Kjærsgaard gang på gang synes at demonstrere på fineste vis. Samtidigt er det jo også selvklart at en rocker ønsker at værne om miljøet. Det er b.la. derfor at de foretrækker harley davidson fremfor biler, og så ynder de jo gerne at køre lange ture igennem smukke landsskaber og nyde den friske luft. Og hvornår kommer der egentlig en modeblog fra Bandidos med f.eks dagens rocker outfit? Hvad en rocker ønsker sig lige nu? Hvad en rocker bliver inspireret af? Eller hvad en rocker mener om den tiltagende kommercialisering af dem? Interessant og totalt oplagt. Jeg kan næsten ikke vente. (Og når jeg skriver igen og igen, at jeg har for lidt tid til alt muligt, så bliver det jo vist ret tydeligt, at det er fordi at jeg f.eks. sidder og bruger tid på at skrive lort som det her!


PS: For the english readers - THIS IS A JOKE, I do not support either Bandidos, Hells angels or other biker-associations. This is just for the fun of it...

12 jeg kan lide!

Photobucket
Photobucket
Photobucket
(credits: Eirik Slyngstad for Streethearts)
Jeg skal snart have lavet mig en decideret liste over streetblogs, for jeg er lidt ved at miste overblikket, da der er så sindssygt mange gode og for nylig (gen)opdagede jeg den norske streetblog,
Streethearts, som jeg synes er ret fantastisk. Enten har nordmænd bare fantastisk smag (efter min mening) eller også er det fotograferne som tilfældigvist lige rammer det jeg kan lide! Det er to fotografer der styrer morskaben, og der bliver også taget billeder rundt omkring i andre lande, når de er ude at rejse. De beskriver bloggen som følger:

The Streethearts is a fashion web site aiming at showing what ordinary, well-dressed people wear in their everyday lives. We show you people who bear their clothes and dress themselves with pride. We want to stimulate you to personalize your style and find new ways to put together your outfits. We believe that inspiration can be found everywhere and at all times, and not only on the catwalks around the world.

Jeg kunne ikke være mere enig! Jeg kigger faktisk ret sjældent og i alle tilfælde overfladisk på catwalk-looks og editorials. Jeg finder typisk meget mere inspiration i at åbne øjnene og kigge mig omkring. Dvs. at inspiration ikke kun finder sted via de her fede streetblogs, men overalt i gadebilledet! Selv i lille Århus. F.eks elsker jeg at sidde i bussen og nidstirre folk for vildt (det er lidt ligesom et fjernsyn, bortset fra at de jo faktisk godt kan se at jeg overbeglor dem!) og havde jeg modet til det, ville jeg rende rundt med mit kamera og fotografere lokale mennesker med stil. Er bare ikke helt nået ud over den blufærdighedsgrænse, som afholder mig fra at gå hen og spørge vildtfremmede folk, om jeg må tage et billede af dem, som så skulle offentliggøres her på siden. Måske jeg får mod på det på et tidspunkt, det er i hvert fald noget jeg gerne ville udvikle bloggen hen i mod lige så langsomt. På den måde behøver I heller ikke glo på mit fjæs hver dag, ha ha!

Her har jeg udvalgt nogle af mine favoritter som indeholder alt jeg er vild med nu og som jeg selv befinder mig allerbedst i dvs: layering, oversize, militærgrøn, sort/beige, guld/sølvsmykker, stooore tørklæder, gamacher og flade sorte sko. Hvis I kigger godt efter kan I desuden spotte to ret så fashinable og halv-geniale danskere...

torsdag

Fashionology blog

Photobucket
Har tidligere købt halskæden med fugle-kraniet hos den hollandske sælger, Rachel der står bag Fashionology. Jeg har så i den forbindelse glemt at nævne, at hun også har en blog som linker direkte til webshoppen. Har ikke rigtigt tjekket den ud, men umiddelbart ser den meget fin ud, og smykkeudvalget er også ganske nydeligt. Smykkerne er ret meget spot on ift. aktuelle tendenser, og så er det et ret godt alternativ for alle os, der ikke har råd til Pamela Love... Jeg kan derfor bestemt anbefale sælgeren som i øvrigt er ret hurtig til at sende tingene.

Get Rumis pants!

Photobucket
De af jer der følger Rumi på Fashiontoast ved, at hun har en ret så fantastisk stil. Jeg er dog stadig ikke helt kommet mig over de blonde-trompetdrenge, som hun luftede her i sommers og nu kan jeg så se, at et af mine yndlingsmærker Silence + Noise har lavet en variant af buksen til en pris af 32 £. Jeg er stadig ikke overbevist og bliver det heller ikke i det her tilfælde. Og som den praktiske mor jeg er, tænker jeg også at det der - det er eddername for koldt for det danske efterårs/vintervejr - omend jeg er sikker på, at de nok skulle få opmærksomhed på både godt og ondt.

Er de noget for dig?

Sorte vintage læderjakker!

Photobucket
Jeg har længe luret på de her to jakker på Trendsales, som fortsat er til salg. Synes de er virkeligt skønne og tror at de ville være perfekte til f.eks et par stramme jeans, en oversize t-shirt og et par grove støvler. Desværre ved jeg, at formen på jakkerne ikke er optimal til sådan en bette prop som mig, så derfor giver jeg tippet videre her.

Find jakken til venstre
her.
Find jakken til højre
her.

Jeg ønsker mig 90`er bogen...

Jeg var teenager i 90`erne (i det mørke jylland) med alt hvad det indebar af eurodance-pop, britpop, grunge, østkyst og vestkyst hip hop, dansk hip hop som Den gale pose, Hvid sjokolade, Clemens og Malk de koijn, Beverly Hills 90210, The Simpsons, Twin Peaks, Povl Kjøller som kult, "Husk lige tandbørsten", Crazy Daisy, Karaoke, mobiltelefonens og internettets gennembrud, supermodeller, buffalo-sko og dogme-film. Nu har en journalist fra Politiken, Ditte Giese, været så venlig at skrive en bog om "det såkaldte sjove årti" som lå imellem murens fald i 1989 og tvillingetårnenes fald i 2001. »Årtierne før 90’erne fylder så enormt meget. Jeg har været til et utal af 80’er-fester, og man skal altid høre om alt det fantastiske, der skete i 70’erne. Derfor tænkte jeg, at tiden måtte være moden til at tale om 90’erne,« siger hun om bogen. Bogen har fået ok fine anmeldelser, dog går den negative kritik b.la. på, at den er for Københavner-centreret, idet der hovedsageligt skrives ud fra en storby-ungs perspektiv, hvor København fremstilles som epicenteret for en hel ungdomsgeneration. Det er så ikke ligefrem noget nyt for en journalist fra Politiken at lade hele verden rotere rundt om København, men lad det nu ligge. Jeg tror, at man skal tage bogen som en nostalgisk rent subjektiv fremstilling af hendes indtryk fra årtiet, og så bare læne sig tilbage og lade sig underholde. Nu kender jeg hendes skrivestil fra Politiken, og hun er altid superskarp samtidigt med at hun har humor og selvironi i behold, hvilket allerede er nok til at jeg er interesseret i at læse bogen. En af hendes bedste kvaliteter efter min mening er desuden, at hun som regel er ganske eminent til at karakterisere hendes egen generation (1977), som jeg (næsten) tilhører, og som jeg derfor tit kan nikke genkendende til. Jeg MÅ derfor have denne her bog - et oplagt julegaveønske til dem, der ikke ved, hvad de skal give mig....

Wuhu Choo!

Photobucket
Det er faktisk først i dag at jeg har kigget sådan rigtig på den kommende Jimmy Choo kollektion for H&M, og jeg må sige at det da ser ret så lovende ud. Har valgt mine favoritter her. Det er en kollektion fuld af glitter og glamour, og mange af delene vil derfor være perfekte til julefrokoster og generel festivitas her i de mørke måneder. Selv er jeg ret vild med den lille sorte kjole med similisten på, smykkerne og læderbukserne. Jeg har dog nærmest på forhånd lidt opgivet at få fat i det, da jeg tror at folk kommer til at gå ret meget amok over det her, men ok, lad os nu se. Det troede jeg også med Divided eksclusive kollektionen, hvor der den dag i dag stadig er dele i butikkerne samt online. Nu er det jo heller ikke ligefrem superbilligt, men mon ikke den alligevel kommer til at gå som varmt brød, fordi folk nok også gerne vil give lidt mere for H&M, når der samtidigt står Choo i nakken...

onsdag

Heeled trainers?

Photobucket
Topshop har for noget tid siden lavet sådan en smart funktion, der hedder "Back in stock", hvor man hurtigt kan få overblik over, hvilke varer de har fået hjem igen...
Jeg lurede på de her Able suede heeled trainers allerede sidste gang de havde dem - da de kun kostede 35£. Eftersom de blev solgt hurtigt, er det nok baggrunden for at Topshop denne gang har valgt at sætte dem til 40£. Synes egentlig det er lidt frækt, men det er de jo i deres gode ret til at gøre. Det minder lidt om nogle hypede wedges på Nelly.com, som blev sat op umiddelbart efter at de blev revet bort samt det forhold at mange bloggere i DK og Sverige nævnte dem.... Anyways, jeg er godtnok lun på dem, men mit tøjbudget tåler vist ikke flere nye sko det næste år - selvom jeg lige har fået solgt mine Jeffrey Campbell wedges og jo, denne gang er den god nok. Hurra for det!

Nu vil jeg se "Kokkekampen" med Bo Bech - elsker ALLE kokkeprogrammer, ved ikke helt hvorfor? Synes især at det er sjovt at se en kok som Gordon Ramsey gå amok og blive knaldrød i bolden af raseri, he he.... Et andet elsket realityshow som bliver set engang imellem, selvom jeg som regel glemmer det, da jeg sidder midt i en film, med snuden i en avis eller her foran computeren, er "Luksusfælden", og den ved jeg godt, hvorfor jeg ser... Det er befriende at se folk med en værre økonomi end en selv. Lidt ondt, men desværre sandt for mit vedkommende i hvertfald...

Man ved at man har for meget tøj...

Photobucket
...når man finder en sweater helt bagerst inde i sit skab, som man har købt sidste år men glemt absolut alting om. Se, det er sådan noget som ALDRIG ville ske, hvis man havde et walk in closet, ligesom efterhånden en hel del smarte tøser har.... Det ville nok skabe mere overblik over, hvad der egentlig gemmer sig derinde og man ville få brugt meget mere af det - tror jeg. Men hey, der er selvfølgelig også fordele ved at have en hukommelse som en guldfisk (dvs. 5. min. kortidshukommelse), for på den måde føles det jo næsten som at man har fået noget nyt igen, he he! Skal skynde mig at kaste en avocado-mad ned og så drøne afsted til forelæsning. Man kan jo altid håbe på at blive lidt klogere....

tirsdag

Nyt fra Zara

Photobucket
I fredags byttede jeg den der vamse-cardigan fra Zara, som jeg synes var for stor for mig. Byttede den til en grå cardigan med leopardprint og en sort t-shirt med flæseærmer og så fik jeg endda lidt penge tilbage. Ikke dårligt. Den sorte t-shirt skal bruges til højtaljede nederdele og den grå cardigan er vist mere eller mindre anvendelig ift. det meste i mit skab. Glemte lige at nævne at den sorte t-shirt kun koster 89 kr!

For meget af det gode...

Photobucket
Jeg nævnte vist, at jeg har jagtet en bestemt sort asymmetrisk oversize t-shirt fra H&M Trend. Var så ufattelig heldig at jeg fandt den i går, og den skulle jo med hjem, eftersom det jo var planen... Jeg må godtnok sige, at alle mine hedeste drømme om max oversize er gået i opfyldelse og måske mere end lille jeg kan kapere. Selvom det er en str. XS er den stadig overdrevent gigantisk stor! Det var jo selvfølgelig også det, jeg var ude efter, men for at jeg kan bære den, kræver det enten meget høje hæle, eller at jeg napper lidt af længden uden at ødelægge den fine flæsekant i den ene side, som desværre ikke er så tydeligt på billederne. Jeg kan selvfølgelig også bære den med et bælte som vist i midten eller slå nogle knuder hist og pist... Nu får vi at se. Jeg beholder den ihverfald!

I dag har jeg skullet skrive på mine to opgaver, men er gået lidt i stå, da jeg venter på at høre fra en noget langsommelig vejleder. Det betyder så også, at jeg ikke har fået lavet helt så meget studierelateret i dag, som jeg egentlig godt kunne tænke mig. Synes bare at dagene går uden at jeg egentlig får ordentlig hånd om mine problemformuleringer osv. og jeg er kort sagt i den der frustrerende fase, hvor alt slår knuder. Også min mave, når jeg tænker på at de skal afleveres om lidt mere end 2 mdr....Jeg ville ønske at jeg lige kunne sådan vupti hoppe julen over - det går jo bare ikke lige når man har børn..

I eftermiddag skal jeg med den ældste til Taekwondo og se ham (forhåbentligt) få sit første bælte nogensinde! Eller dvs. vi forældre får ikke lov at se på aht. børnenes koncentration. Jeg kommer nok til at lure ind af en sprække, et nøglehul eller hvad jeg nu kan finde på....Vil rydde lidt op nu og så smutte ned til de andre tosser, som også synes at det er det perfekte tidsspilde at løbe som om fanden var i hælene på en, men uden at komme nogen vegne... Og undskyld at jeg ser så muggen ud på billederne, det skyldes at jeg skuler efter hende der dullen i midten, som står og gør sig til, he he...

Luksus/budget

Photobucket
Det vælter hele tiden frem med nye kopier af catwalkens mest hypede sko.
Så kan man så diskutere i en uendelighed, om man synes det er okay eller ej, om det udvander luksusbegrebet, hvad man selv vil vælge osv. osv. Det vil jeg egentlig slet ikke tage stilling til (for en gangs skyld). Jeg vil i stedet for nøjes med at gentage, at jeg personligt er glad for at der laves mere prisvenlige alternativer til alle os, der ikke lige har kassen, for hvorfor skal en fed style kun være forbeholdt bestemte folk fra bestemte samfundsklasser? (eller dem som vil og kan leve af havregrød i et par måneder...) Og hvem er egentlig mest til grin? Dem, der gladeligt kaster mere end 10.000 kr efter et par Balmain støvler eller dem, der kopierer de riges smag og erhverver sig noget lignende for en tiendedel af prisen?? Så kom jeg alligevel til at smide et par ord, selvom jeg ikke ville. Det er altså svært at lade være, sorry.... Nå, tilbage til støvlerne. At kalde de her kopier (som du ser til højre, skulle du være i tvivl) for budgetkøb, er nok mere end at stramme den, men de er ihvertfald tilgængelige for en meget, meget lavere pris end originalerne.

De øverste Balmain-inspirerede støvler, Adriane Zipper Suede Booties fra Pour la victoire, fås for 1.671,-
De nederste Isabel Marant kopier, Halle Studded Buckle Booties fra Rosegold fås for 1.516,-

WOW!

Photobucket
(Billeder fra Intermix og Whynotblog)

Jeg er SÅ meget på røven af bar benovelse over denne her grå silkekjole, som jeg så at Mille fra Whynotblog, har erhvervet sig fra Intermix. Hvor er den bare skøn og superfin uden at være for fin. Ville godtnok ønske at jeg havde 1.600 kr til at kaste efter den... På hjemmesiden skriver de at told og afgifter er inkluderet i prisen og at man derfor ikke får ekstra udgifter ved levering - er nu ikke helt sikker på, hvordan det skal forstås, for de kender vel ikke til de specifikke told/afgifts-regler for de forskellige europæiske lande eller?? Det kan man nok læse sig til derinde - shoppen har dog ufatteligt mange fine og fristende ting, så pas på ham der onkel Dan...

Køb kjolen her - klik!

Flere småkøb...


NYE ØRERINGE OG
CHANEL-INSPIRERET
ARMBÅND (NEDERST)FRA GINA T. ØRERINGENE MED DET SORTE LÆDERSTYKKE ER SÅ STORE AT DE NÆSTEN ER FOR MEGET - OGSÅ KUN NÆSTEN, FOR JEG ER VILD MED DEM! DE SKAL SÆTTES SAMMEN MED ET FORHOLDSVIST ENKELT OUTFIT, DA
DE ALLIGEVEL STJÆLER
OPMÆRKSOMHEDEN FRA ALT ANDET. ARMBÅNDET ER I ELASTIK,
SÅ DET ER SUPERNEMT AT FÅ PÅ OG
AF I EN FART.

mandag

Nyt

Photobucket
Jeg faldt over denne her skønne sag på Trendsales - tænker at den kan tilføje lidt nyt liv til et klædeskab, hvor det i øjeblikket hovedsageligt er gamacher og oversize bluser, der luftes. Synes normalt at pailletlooket er fantastisk til andre, men for "fint" til mig, men denne her cardigan/tynd blazer-ting med indvævede guldtråde fungerer bare og giver langt hen ad vejen samme effekt som havde det været pailletter! Og så har den skulderpuder og ærmer, der er som skabt til at blive smøget op. Fantastisk. Jeg føler mig heldig. Bedste køb længe.

261009

Photobucket
Seneste køb er disse her ringe fra H&M. Tror jeg gav 100 kr samlet for alle 3 stk. Er vildt glade for dem og har allerede fået mange kommentarer om dem - de bliver i hvert fald lagt mærke til. Fandt desuden endelig et par sorte leggins med paneler. Disse her er fra Gina T. og de er også allerede et hit, idet de er rimeligt varme og så har de fine "ruskinds"agtige panelstykker på knæene.

I dag har jeg tullet rundt med en veninde, været på sygehuset og hentet børn her om eftermiddagen. Min ældste søn, som bliver 8 år til januar, siger pludselig på vejen hjem, at han da egentlig gerne vil vide, hvordan man egentlig boller.... "... for mor - du har jo prøvet at bolle 2 gange, så du må jo vide det...". Drengen må jo tro at 2 børn er lig med 2 x sex.... Ingen kommentarer. (Jo, jeg besvarede selvfølgelig drengenes spørgsmål på bedste vis, omend det er ret så svært at forklare sådan noget til børn i den alder...). Nu vil jeg ud og lave indisk kylling til los familios. Later!

søndag

Blogaward


Wuhu! Tak for blog-awarden, som jeg fik fra Brigitte og Julie J.
Jeg har nu endelig fået nølet mig sammen til at sende den videre...


Reglerne for blog-legen er følgende:
-Indsæt en sang, som gør dig glad
-Send videre til så mange du har lyst til
-Skriv et par linier om disse bloggere, og hvorfor de gør dig glad


Begrænsningens kunst er overvurderet i det her tilfælde, så derfor kan jeg selvfølgelig ikke nøjes med at vælge et enkelt nummer. Følgende er eksempler på numre som bringer gode minder med sig og gør mig lidt gladere, hvilket på gode dage måske endda kunne tvinge min trætte krop ud på det dansegulv, som jeg ellers forlod der engang sidst i 90`erne. Jeg er ikke sikker på, hvor kønt det var, eller ville være på nuværende tidspunkt, men numrene minder mig allesammen om good times med sjove mennesker!

Uha, det var svært at vælge, men her er tre af de blogge som jeg ofte kigger forbi og som gør mig glad på forskellige måder. Eller lidt fattigere, hvis man fristes over evne af de fine ting der vises frem...

SidselogLasse: Jeg er ret begejstret for deres kærestepar-blog-koncept, og så ser de jo bare utroligt søde ud sammen! De poster egne billeder, dagens outfits, musikvideoer, tips om rabatter og anbefaler desuden andre blogge og websites, som er værd at kende til. Bloggen har en afslappet og venlig tone, og parret viser med deres egen stil, hvor f.eks Acne og H&M kombineres, at de er både pris-og kvalitetsbevidste, hvilket jeg jo altid synes er et plus.

Fancies: Jeg er en fast læser af Sille og Simones særdeles velskrevne blog, der med et lækkert layout giver os gode og indimellem tankevækkende billeder, musikalske indslag samt "dagens" billeder, der på fineste vis demonstrerer god smag i mine øjne. Pigerne skriver desuden altid lidt om, hvad de sysler med i hverdagen, hvad der optager dem lige nu og har desuden allieret sig med et par fyre, som indimellem skriver indlæg ud fra deres perspektiv, hvilket jeg synes er sjovt og totalt oplagt.

DelanceFashion: Jeg har fulgt Emilies blog i en kortere periode nu og kigger gerne og tit forbi. Hun er en mere end nydelig ung dame med sangtalenter og en personlig stil som spænder bredt over boho-klassisk-rock-chick og som ofte flashes til stor glæde for os. Emilie synger desuden, og ser tilmed garanteret godt ud, mens hun gør det! Kreativ er hun også, og når hun viser os nemme DIYs, får jeg(næsten) både lyst og mod på at kaste mig over nål og tråd. Også kun næsten... Er ikke sikker på hvor heldigt det ville falde ud. Har ikke rørt en symaskine siden symaskine-kørekort i 4. klasse...

Der er dog rigtig mange andre, som også fortjener anerkendelse og pæne ord med på vejen, hvilket alle vores bloglister vidner om...

Giv den videre, hvis I har tid og lyst eller bare tag det som en kompliment!

fredag

231009

Photobucket
Snapshot af dagens - fik ordnet nogen praktiske ting og røg lige indenom den sædvanlige high street rute - byttede den store vamsede cardigan fra sidste lørdag, da jeg ikke helt har kunnet komme overens med størrelsen. Hvad der er byttet, er jo nærmest tjent (eller?), så jeg brugte selvfølgelig pengene på noget andet i Zara og Gina T. Sidstnævnte bliver måske en bedre bekendt end først antaget, fandt ihvertfald nogle ret fine ting derinde OG man kunne rent faktisk manøvre sig rundt derinde i dag - ok, var der selvfølgelig også allerede ved en et-tiden, men alligevel. Man kunne både gå rundt (i stedet for at blive skubbet rundt), prøve tøjet og få det betalt indenfor en mere end rimelig tidsramme. Måske nyhedens interesse er ved at lægge sig. Det var fuldstændigt absurd i butikkens første dage, hvordan alle de andre butikker i Århus af lignende art var lagt øde. "Alle" var tilsyneladende i Gina T.

Købene viser jeg lidt efter lidt, så der kan komme lidt "Seneste køb" hen ad vejen. Jeg har nemlig igen sat mig selv under streng shoppe-administration, nu frem til primo november hvor der jo som bekendt åbner hele to nye butikker i Århus - hurra for svenskerne, I ved nok hvem jeg mener. Det betyder så nul shopping i en måned, hvilket ikke bliver noget problem, da jeg skal skrive opgave nærmest uafbrudt de næste 2 måneder og derfor regner med mere eller mindre at gå i hi.

I aften skal vi se film med sønnike og nu må jeg hellere smutte ud til mit pasta og kødsauce igen - enhver børnefamilies redning, når inspirationen og tiden er knap...
Fortsat god fredag aften!

TAK!

Photobucket
Brigitte fra "How about nooo" og Julie J. fra "Moreaboutfashionandus" har givet bloggen en award, og tagget mig til lidt spas og ballade. Jeg bøjer mig i støvet og takker mange gange - det er vildt sødt af jer og der sættes bestemt pris på anerkendelsen. Jeg får lavet mit indlæg og uddelt mine awards til mine yndlingsblogge her i weekenden, så don´t worry, jeg vil gerne lege med, har bare ikke haft tiden...

Vil også lige benytte lejligheden til at kaste lidt god karma i retningen af de faste læsere - det er enormt fedt at I gider at læse lidt med her! Generelt når folk melder sig under fanen som læsere, tager jeg også altid et kig på deres blog, hvis de har en og den ryger som oftest også på linklisten - der vel efterhånden er uoverskulig lang, men what to do? Der er jo så sindssygt mange spændende og fede blogs derude og jeg er ikke engang så velorienteret ift. udenlandske blogs endnu, så der er stadig masser af uopdaget territorie...

Og hvor er det egentlig langt ude at jeg savlede over Gavin Rossdale der i 90`erne og nu hans datter! Ok, jeg vil nok ikke gå så langt som at sige at jeg "savler" over hende - men jeg bliver ihvertfald aldrig træt af at se på Daisy Lowe og de der sovekammerøjne, altså...Der er sgu ikke noget at sige til at man føler sig lidt gammel indimellem...

21 & 22 oktober

Photobucket
Jeg har seriøst haft en helvedesuge på nærmest alle måder, og er bagud med ALTING. Nå, det vil jeg nu ikke belemre jer med, for nu er det snart weekend og om lidt smutter jeg ud af døren for at lege praktiske gris, og måske kigger jeg også indenom H&M for at se om de har fået den der asymmetriske t-shirt, som Sidsel viser her. Ikke at jeg mangler oversize t-shirts, men den er jo asymmetrisk, så det er jo en heeelt anden model! Pga. helvedesugen som førnævnt har jeg heller ikke lige fået postet nogen "dagens", men kan nok sige at mit outfit har været varianter over temaet; stor trøje, gamacher, læderjakke, poncho og tørklæde... Ponchoen fandt jeg i Føtex en dag for 100 kr. Det kunne jeg ikke lige stå for, så den røg med hjem. Tror det er det første stykke tøj fra Dansk supermarked som jeg har haft siden jeg var barn, men det er jeg nu heller ikke for fin til at gå i... Anyways, den er faktisk relativt varm og så er jeg vild med frynser, og det var jo en nem måde at få dem lidt ind i garderoben.

tirsdag

Acid wash leggins

Photobucket

Leo - furs all for you!

Photobucket
1)Leopard print faux fur coat, 95 £, Topshop
2)Petite vintage Fur coat, 90 £, Topshop
3)Snow Leopard faux fur coat, 95 £, Urban outfitters
4)Dalmation faux fur coat, 80 £, Miss Selfridges

Har fundet mine personlige favoritter blandt de mange leopardjakker, som pt. hærger og huserer på en hel del blogger-ønskesedler og hvorfor egentlig ikke? Se bare, hvor fin Daisy Lowe ser ud i sin lange leopardjakke... Nu er hun selvfølgelig også noget af en godte, men alligevel... Mange af os kunne sikkert godt bruge lidt glam i hverdagen, og det her er da ihvertfald en nem måde at få indført det element i garderoben. Eneste anke er, om de her jakker mon er varme nok??? For en frossenpind som undertegnede er det ret væsentligt - er hellere varm og ufashionabel end kold og fashionabel... Og nå ja, har et problem mere, for står helt af, hvis det der faux fur fælder og ser alt for cheap ud - altså mere cheap end man lige har lyst til at udstråle - den forkerte slags cheapness, hvis I forstår...

Ville selv vælge nr. 2, hvis det skulle være - hvad med jer?

PS: Se jakken på Mette her, som er en meget heldig pige...

mandag

191009

Photobucket
En nem måde at ændre udseendet på en gammel oversize t-shirt, er at binde en knude på indersiden af trøjen med en elastik - som hvis man skulle lave batik - det giver en fed, draperet effekt og det føles næsten som at man har fået en ny bluse.

Dagens picks


Se lige her! Havde jeg penge på kontoen, var disse dele straks røget i indkøbskurven. Har længe kigget efter en sort rygsæk i læder og her er den så - til ca. 600 kr. Strømpebukser fra Falke minder om Chanels og koster ca. 200 kr. Ringen og øreringen ligner nææsten noget man kunne have fundet på Ebay eller Etsy. Prisen er mere end overkommelig ml. 45-50 kr. Fristet? Der er stadig rabatkode med 25 % - ASOSGRAZIA - mener jeg - ellers tjek hos CharlotteD, der har lavet indlæg om rabatten...

Warm it up

Photobucket
Nu står jeg ikke lige og mangler vintertøj/accessories, men derfor kan man jo godt kigge lidt omkring alligevel... Tubetørklæderne er fra vero moda, handsker fra urbanoutfitters, pandebånd fra ASOS og jakker fra Topshop. Har lillemanden hjemme i dag. Han havde et sindssygt styrt på sin scooter i går, og har en kæmpe tegneseriebule (i bedste Tom & Jerry-stil) samt en totalt afskrabet næse og læbe - så synd for ham! Derudover er han forkølet, og har været vågen mange, mange gange i nat og været virkelig ked af det. Holder ham derfor hjemme til lidt rekreation sammen med mor her i dag. Lige nu ligger han og sover i min seng, mens jeg prøver at skrive det her så lydløst som muligt...

I må have en rigtig god dag, jeg vil forsøge at få læst lidt...
Photobucket

søndag

Lodtrækning!

Så har jeg - eller dvs. min kæreste - leget lykkens gud(inde) og trukket vinderen af resterne fra Friis Co. goodiebag`en.

Det var nervepirrende, det var spændende og der blev trukket lod op af en lego-hue med lukkede øjne... Og der var hele 9 med i kapløbet... Gad da egentlig godt selv prøve at være med i en konkurrence, hvor der kun er 8 konkurrenter...Hmmm...Så er det lige, at man tænker på Anywhos konkurrencer, hvor der er flere hundrede besvarelser...

Nok snak - vinderen blev:

Photobucket
Tillykke til dig, Beam - du skriver bare, så jeg kan få din adresse og så vupti er der en ring, en pung og en funky hårbøjle på vej til dig :-D

Og tilsidst og forresten: TAK fordi I ville lege med og for alle de pæne ord, som faldt til mig undervejs!

Jeg - en chipsspisende, tyk og misundelig husmor!


Okay, jeg er udmærket klar over, at jeg nu selv beder om klaps, når jeg dedikerer et helt indlæg til endnu lidt brok over modebranchen og dens kvindeidealer, og især når det så lige er gutten ovenfor som står for skud. Jo, jeg medgiver bestemt at manden er et modeikon og en stor designer, men intelligent og nuanceret vil jeg nu ikke ligefrem betegne ham som, efter at have hørt hans seneste udtalelser om at alle almindelige kvinder bare er misundelige på modellerne.

Hele polemikken startede da "Brigitte" - et af Tysklands største modemagasine officielt meddelte, at det fra 2010 ophører sit samarbejde med professionelle modeller. De vil i stedet for bruge almindelige kvinder, skuespillere, politikere og andre kendisser. Redaktøren fortæller til "The Guardian", Berlin, at de er trætte af at skulle pynte på virkeligheden, og at de i "årevis har været nødt til at bruge photoshop til at gøre pigerne tykkere end de er - navnlig deres lår og udringning. Men det er foruroligende og perverst, og hvad har det med vores rigtige læsere at gøre?" Han oplyser endvidere at "vore dages modeller vejer ca. 23 % mindre end almindelige kvinder" og tilføjer at "hele modelbranchen er anorektisk". Beslutningen er angiveligt en reaktion på en del klager fra bladets læsere, som ikke længere orker at se på udstående knogler. Kritikere beskylder bladet for udelukkende at tænke i profit, og for at ville spare penge ved ikke længere at benytte sig af de professionelle modeller, hvilket på belejlig vis kan kamoufleres som et spørgsmål om holdninger. Tyske kommentatorer mener dog, at redaktionens beslutning også kan være afledt af den tidligere debat i år, hvor redaktøren for britisk Vogue opfordrede de store modehuse til at gøre op med size zero-kulturen.

Men hvad har Karl nu med alt dette at gøre, bortset fra at han selvfølgelig repræsenterer et stort modehus. Jo, undertegnede kom op af stolen, da jeg læste hans kommentarer til ovenstående. "Ingen har jo lyst til at se på kvinder med former" udtaler han sig b.la og tilføjer at "Der sidder disse her fede mødre med deres chipsposer foran tv`et og siger at tynde modeller er grimme!". Han kalder desuden tanken om at ophøre med brugen af tynde modeller som "absurd", idet modeverdenen handler om drømme og illusioner. En udtalelse, som minder meget om en anden kommentar til Brigitte-sagen, hvor indehaveren af "Louisa Models" i Tyskland, gav udtryk for, at kvindelige læsere ikke køber magasiner for at se på almindelige mennesker for "sandheden er, at kvinder vil se tøjet på smukke, æstetisk tiltalende mennesker".

Godt, så fik man den. Jeg er forresten en af de der fede, chipsædende husmødre, som Karl så fint karakteriserer. Jeg synes nu ikke at modeller er grimme, næh, synes såmænd at langt de fleste af dem er særdeles smukke - men NEJ, jeg bryder mig ikke om kun at se overdrevent tynde kvinder, på samme vis som jeg heller ikke ville bryde mig om kun at se overdrevent tykke kvinder i bladene. Som jeg har skrevet før, ville jeg gerne se forskellige kvindetyper - alt lige fra og imellem Beth Ditto og skinny Kate Moss, og man bliver simpelthen så træt i mælet af sådan en polariseret debat som ovenstående. Uden at jeg har insider-viden om modebranchen, håber og tror jeg da ihvertfald ikke, at "hele modelbranchen er anorektisk" som redaktøren for Brigitte antyder. Omvendt er vi kvindelige læsere altså heller ikke allesammen "fede mødre med chipsposer" som i bund og grund bare er misundelig på modellerne!?! Begge påstande er faktisk lige ekskluderende for andre mulige vinkler og perspektiver. En nuanceret debat udelukkes nærmest på forhånd. Jeg kunne jo på nederdrægtig vis påstå, at allle mandlige modedesignere er homoseksuelle, og at det er derfor, at de ikke gider at se på kvindelige kurver. Det er sikkert også tilfældet for nogles vedkommende, men igen vel ikke det fulde og "sande" billede.

Jo, jeg ved godt at modebranchen lever af at sælge illusoriske drømme til os kvinder, uanset om det så er en creme eller et stykke tøj, der fremvises med tanke på salg. Det er rendyrket kapitalisme pakket ind i smukt og glitrende papir, og langt hen ad vejen vil vi måske gerne bedrages. Samtidigt vil jeg måske vove at påstå, at vi kvinder GODT kan lide at kigge på andre kvinder, som ikke nødvendigvist har modelmål. Hvorfor er det ellers for bloggernes vedkommende så populært at vise sine "dagens" billeder? Og jo, jeg vil da helt sikkert helst se tøj fremvist på smukke og æstetisk tiltalende kvinder, men efter min mening har dette kun marginalt at gøre med kvindens vægt. Andre faktorer er altså også på spil såsom et smukt ansigt, personlighed, karisma, udstråling og hvad har vi lige, så lad venligst være med at fortælle mig, hvad "sandheden" er! Det er måske desuden værd at huske på, at også vores vestlige ideal om kvindekroppen har set radikalt anderledes ud tidligere - og gør det stadig i en del andre lande - hvorfor idealiseringen af den tynde kvindekrop, måske ikke ligefrem kan kaldes for SANDHEDEN. Og i øvrigt KARL SMART - bare fordi du tabte dig 42 kg på 13 mdr. fordi du ville klemmes ned i Hedi Slimane jakkesæt, så er det måske ikke så pissenemt for alle mulige andre at gøre, som ikke lige har personlige trænere, diætister osv. til rådighed. Og husk i øvrigt lige, hvem det er I vil sælge jeres tøj til! Kvinder som Victoria Beckham er vel idealkunden/kvinden - tynd som ind i helvede og med pungen fuld af cash - men en hel del af jeres andre kunder er rent faktisk almindelige chipsædende husmødre, så måske I skulle bevare kammertonen af hensyn til jeres forretning. Basta. Så kom det ud.

Og det skal tilføjes at det er helt tilladt at være uenig!
(Kilder: Citater fra Politiken "Tysk kvindeblad opgiver tynde modeller" 12.10.09 og "Designer: nej til runde modeller" 14.10.09)

Shopping...

Photobucket
I går var jeg nede i byen sammen med Brigitte. Vi åd, drak og knævrede til den store guldmedalje og fik også shoppet en lille smule. Fedt, at bruge lidt tid sammen med en, der er lige så vild med tøj som en selv, og så er det jo altid rart at få snakket lidt blogging med en anden, som rent faktisk ved, hvad det går ud på og som forstår, hvorfor man egentlig gider at bruge tid på det...

Vi havde en rigtig hyggelig dag i de måske sidste efterårssolstråler og fik selvfølgelig også shoppet lidt. Zara havde rigtig mange fine ting at byde på, og jeg nuppede straks den sorte t-shirt med rhinsten, som jeg vil bruge til mine højtaljede nederdele. Jeg har desuden længe været på jagt efter den perfekte vamsede strikbasse, og jeg skulle hilse og sige, at Zara er proppet med lige præcist den slags strik. Det sværeste er egentligt at vælge. Fandt den grå/beige kæmpestrik som stod til en pris af 459,- ligesom nærmest alle deres strikcardigans står i. Da jeg kom op til kassen, oplyste ekspedienten at den faktisk kun gik ind til 279,-, så det fik jeg den da til. Jeg brokkede mig for en gangs skyld ikke!

Nu da jeg har prøvet den på herhjemme, skal jeg dog lige overveje den lidt ekstra. Den er nemlig KÆMPE-stor i str. (medium, som åbenbart var den eneste str. denne model laves i iflg. en butiksassistent) og eftersom jeg jo er tæt på dværg-str. er jeg lidt usikker på, om den mon er THE ONE. Jeg var ude efter en oversize strik og farven er jo helt rigtig, men den er godtnok stor til mig, så skal lige tænke lidt over det.... Men omvendt, hvor får man ellers sådan en fed strik til 279 kr ????

Spottet - leggins med slangeprint

Photobucket

Black is black is black is black...

PhotobucketPhotobucket
Marianne Carousel.no & Rachel I, Lookbook.nu
PhotobucketPhotobucket
Anne Laure M & Eelinoora L, lookbook.nu
PhotobucketPhotobucket
Emmi T & Erica V, Lookbook.nu
Photobucket
Funda, bytheway
Photobucket
Juliett K, Lookbook.nu

Sort er vel en klassiker for de fleste og intet nyt i det, men jeg er bare fortsat fascineret af, hvordan sort ikke bare er én slags sort. Jeg er vild med, hvordan disse damer på fineste vis demonstrerer kunsten udi at iklæde sig sort næsten fra top til tå, uden at det går helt i sort, hvis I forstår... Kunsten er nok at blande forskellige materialer som f.eks sort læder, blonder, velour, jersey, lak, pels og strik - gerne kombineret med lidt grå og lidt glamour i form af skinnende materialer, sølvsmykker, rhinsten og pailetter. På den måde kan man skelne de enkelte dele fra hinanden, hvilket jeg synes giver et utroligt fint look. Er især vild med Mariannes og Fundas måde at bruge de sorte elementer, så bliver det vist ikke mere gennemført! Og ja, Emmi T. sneg sig lige med i samlingen, er bare stadig hooked på den der Cheap monday tee....

lørdag

Wise Leo


Jeg kan se utallige anvendelsesmuligheder i den her kjole fra Acne. Den ville være superfin med et brunt bælte i taljen eller sammen med en kæmpe klunke-kæde (kan jeg virkelig sige det ord uden at komme til at fnise, think not..) til leggins og med bare ben til sommer... Lige nu og her ville den fungere så godt med et par dr. martens og en ordentlig vamset oversized cardigan. Suk, godt den kun er tilbage i str. 40, så behøver man ikke tage stilling til den.... Find den her.

Spottet - advarselsfarver!

Photobucket