tirsdag

Photobucket
Selvom det ikke er Alexa, kan man nu alligevel godt være ganske glad for en ny taske...

God Påskeferie!

Zara skjorte og Pieces taske

Photobucket
I torsdags, da jeg rendte rundt nede i byen, så jeg at Pieces havde denne her taske på udsalg sat ned fra 800 kr til 400 kr. Det var dog et tilbud, man først kunne benytte sig af i går, mandag. Det var ret svært at stå for, især når jeg nu længe har ledt efter en brun lædertaske med lidt spænder. Gik fluks hjem og solgte min egen lædertaske i weekenden, som jo mindede lidt for meget om denne her, så jeg med god samvittighed kunne købe den her med hjem. Røg desuden indenom Zara, hvor jeg byttede en t-shirt til denne her helt enkle lange hvide skjorte, som vil være perfekt til sommer. Den er lang nok til at kunne bruges som kjole med et lille bælte og vil ellers kunne bruges til både shorts/nederdele. Nå ja, og så har den lommer... Elsker lommer...

mandag

290310

Photobucket
Netop hjemvendt fra hyggelig dag sammen med sønnike. "Sådan træner du din drage" levede op til alle vores forventninger; den er sjov, hyggelig, spændende og så er figurerne skide godt skruet sammen. Jeg er klart fan og synes, at det er noget af det bedste, som Dreamworks har lavet i meget lang tid. Fik også lige sendt noget tøj og den store kernelædertaske, som jeg jo fik solgt i weekenden. Til gengæld fik jeg så selvfølgelig hevet noget nyt med hjem, som jeg nok viser senere.

Waking up feeling like Zarah Voigt

Photobucket
(youheshe), Pieces
I næste måned tror jeg, at jeg vil prøve noget helt nyt. I stedet for at fyre tøjbudgettet af på en masse highstreetcrap, som alligevel ligner det jeg allerede har i skabet, vil jeg i stedet for holde på pengene og købe en eller to rigtigt gode ting. Nu rækker det desværre ikke ligefrem til Alexander Wang tasker eller støvler, men jeg har været forelsket i Voigt øreringene i en evighed, så måske det skulle være dem? Hvilken farve? Synes begge er vildt fede, men de sorte vil nok gå for meget i ét med mit hår - på den anden side vil jeg nok alligevel bære dem med håret oppe, så de rigtigt kan komme til sin ret. Men de "hvide" er nu også bare superflotte! Og Vibe Harsløff piben... Håber bare der stadig er flere hos Youheshe når vi rammer den 1.

I dag skal jeg i biffen med den ældste unge og se "Sådan tæmmer du din drage". Tror jeg glæder mig lige så meget som han gør:)

søndag

Seneste (budget) køb

Photobucket
Photobucket
Jeg nåede også at benytte mig af H&Ms jakke rabat og nuppede den blå blazer som jeg havde kredset lidt om igennem flere uger. Elsker farven! Havde ellers forsvoret, at jeg skulle have mig en "pleather" jakke, men eftersom jeg ikke har kunnet finde en budgetvenlig en i lækkkert læder, opgav jeg helt og sprang derefter på denne her til 149,- og det er jo altså nærmest en foræring så! Så kære H&M - det er endnu engang lykkedes mig at lægge en klat SU hos jer - udløser det snart en særlig studierabat eller hvad? Topshop har allerede forbarmet sig over de fattige studerende og giver 10 % rabat. Synes klart, at der burde være studierabatter i alle highstreet butikker ;)

lørdag


God weekend!

Super City block

Photobucket
Der er solfaktor i min dagcreme, men derfor skader det ikke at give den lidt ekstra beskyttelse om foråret og sommeren, og til det formål har jeg i flere år brugt denne her transparente og olie-frie creme fra Clinique. Den er super, fordi den i modsætning til andre solcremer ikke klistrer (hader det!) og idet den bare lægger sig i et usynligt lag ovenpå dagcremen. Den indeholder desuden nogle antioxidanter som angiveligt skulle medvirke til at eliminere nogle af de stress-faktorer som huden udsættes for i en moderne livsstil. Ved så ikke præcist, hvad det skal betyde, men det lyder da meget godt!

Chili

Photobucket
Dagens ret fra i går fredag; chili con carne, som jeg lavede med kikærter i stedet for de sædvanlige chilibønner, da jeg synes at det giver en lidt "lettere" ret.

fredag

På visit hos Gina og Zara

Photobucket
Miu Miu inspireret tanktop, hvid sommerkjole med blonder og nude blazer/skjorte - altsammen fra Gina T - som godt kunne have pudset sine spejle, når nu man kom på besøg! Det var altså ikke lige de lækreste prøverumsspejle jeg har set, Gina altså, tsk tsk:)Photobucket
Sort tunika med plisseringer foran og armyjakke fra Gina. T-shirt fra Zara.
Jeg kunne egentlig meget godt lide tanktoppen med svalerne, synes dog at kvaliteten virkede lidt crappy i det. Lidt den type stof, som gerne mister både form og farve efter den første vask, så den fik lov at blive hængende. Har jo ledt efter den perfekte army-jakke og det var ikke den her, selvom den da er ret fin. Synes den var lidt petite i det. Bruger normalt str. 36 i GT og her måtte jeg op i en str. 38 og synes stadig at den er lidt for kort og smal i det efter min smag. Den brune/grønne tee fra Zara købte jeg med hjem. Har ikke helt besluttet mig for om det er en keeper, måske handler det mest om, at jeg virkelig synes at jeg desperat mangler noget grønt/brunt i klædeskabet. Eller også handler det om at jeg øjeblikket før forelskede mig hovedkuls i en kernelædertaske som jeg skal hente på mandag - og begge dele er nok bare for meget for mig lige nu. Zara er i øvrigt i øjeblikket et rigtigt godt sted at gå hen, hvis man søger noget army-farvet/inspireret og Brigitte fandt da også en vildt fed uniforms-inspireret jakke. Håber hun beholder den - fin var den ihvertfald! Vi nåede desværre ikke omkring Monki/weekday, da vi opdagede, at vi nu (igen!) var ved at misse vores frokost, så det må blive en anden gang.

Orange mad?

Photobucket
Jeg synes tit at de mad-billeder jeg viser jer enten er af rødt, gult eller orange mad, så det må jo så være det, vi spiser mest af ;) Nok fordi jeg er glad for tomat, peberfrugter og karry... Her er noget af det mad, vi har spist de sidste par dage. Til venstre en klassiker; mørbrad-gryde, der jo altid smager godt. Kommer dog ikke cocktailpølser i, det har jeg altid synes var lidt en uskik, he he! Suppen til højre er en tomat-linsesuppe, som jeg virkelig vil anbefale. Faktisk så meget, at I her får opskriften på den. Jeg har vist oprindeligt fundet den i Politiken engang. Den er relativt sund, nem at lave, virkelig velsmagende og så er børn vilde med den!

Indisk tomat/linsesuppe til 4 personer

Ingredienser:
200 g linser
1 spsk olie
2 store grofthakkede løg
1 stor hakket porre
2 fed hvidløg
2 ds. flåede tomater (eller friske tomater når det er sæson!)
1 - 1 1/2 liter hønse- eller grøntsagsbouillon
6 laurbærblade
1 kanelstang (eller ca 1 tsk)
2 tsk stødt spidskommen
2 tsk stødt koriander
2 spsk god karry
salt
1 ds kokosmælk
frisk citron
mangochutney

Sautér løg, spidskommen, karry, stødt koriander, hvidløg, porre, laurbær og kanel i olien. Tilsæt tomater, linser og bouillon. Kog suppen op og lad den simre i ca. 30 min. eller til linserne er møre. Fjern laurbærblade og kanelstang og blend suppen. Tilsæt kokosmælk og smag til med citron, salt/peber og mangochutney. Pynt evt. med frisk koriander. Server med godt brød til.

I går

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Tilbragte dagen i går i hyggeligt selskab med Brigitte. Vi ville egentlig have set den nye Peter Jackson film "The lovely bones", men da vi havde taget fejl af tidspunktet blev det til Roman Polanskis "Skyggen" i stedet for. Når man ikke "må" røbe handlingen, er der egentlig ikke så meget andet end at sige, end at den er ret spændende og intens. Den holdt ihvertfald mit lille hovede fuldt ud beskæftiget i de ca. 2 1/2 time den varede!

Et kuriosum er, at dele af filmen er optaget på en mindre ø, hvad jeg havde (mis)forstået som Rømø, hvilket der dog ikke er tale om. Filmen er optaget på en af de andre små øer, som ligger i det samme farvand som Rømø, mens en del af filmholdet har boet på Rømø under optagelserne, så lidt rigtigt var det nu alligevel...Så sorry Brigitte, jeg bandt dig vist en historie på ærmet der, den havde jeg lige fået galt i halsen og tak til J for endnu engang at kunne korrigere mine misopfattelser af, hvordan et eller andet i virkeligheden hænger sammen! Hvad skulle jeg dog gøre uden dig? :) Synes især også at det var skægt at se Kim Cattral i en anden rolle end den skrappe og seksuelt ladede Samantha fra S.A.T.C.

Vi fik (selvfølgelig) også shoppet lidt. Jeg byttede en jakke og prøvede nogle forskellige ting uden dog at komme hjem med andet end en t-shirt, som jeg måske tror ryger tilbage, da den alligevel ikke var så spændende, da jeg kom hjem. Vildt hyggelig dag i det lækre forårsvejr!

onsdag

Lige et par alvorsord...


Jeg forsøger ligesom de fleste andre bloggere at balancere indholdet på bloggen mellem det personlige, det private og så det komplet overfladiske og har indtil nu holdt mit privatliv - privat - idet langt de fleste af mine private forhold ikke vedrører bloggen og dets fokus på tøj og dullegrej. Der er dog noget, som jeg længe har overvejet at skrive lidt om, da jeg synes at det er et emne, der har relevans for alle yngre kvinder. Jeg har bare ikke rigtigt haft modet til det. På den anden side er jeg ikke meget for tabuer. De fleste ting har nemlig bedst af at blive sagt højt - især når det handler om noget så vigtigt som ens helbred. Så i dag - inspireret af Kræftens bekæmpelse, SidneyLise og Maria springer jeg lige ud i det og indvier jer i mine - ikke bare private, men ligefrem intime forhold (kan I høre trommehvirvlerne?...Ta da da da!!!)
-
Som de fleste ved, bliver alle kvinder over 23 år tilbudt jævnlige screenings mod livmoderhalskræft. Jeg har altid taget imod tilbuddet. Måske fordi jeg er ekstra opmærksom på kræften, da jeg har haft den meget, meget tæt inde på livet i mange år. I 2006 modtog jeg nogle uger efter en screening et brev, hvori der stod, at jeg havde "aypiske celler". Jeg husker stadig, at jeg i et splitsekund tænkte: "Hvad faen betyder aypiske celler - ahh, de mener atypiske celler...". Umiddelbart blev jeg ret nervøs, indtil jeg havde snakket med både lægen og nogle veninder, som havde prøvet det samme. Såkaldte "atypiske celler" forandrer sig som regel tilbage til det normale. Problemet er bare, at det har de ikke gjort i mit tilfælde. Jeg har haft "lette" og "moderate" celleforandringer lige siden, og her i efteråret 2009 tog min læge konsekvensen af dette og henviste mig til Skejby, hvor jeg nu går til kontrol hver 3. måned, hvor der hver gang skal foretages en biopsi, som er en lidt mere grundig prøve. Det skal lige siges, at jeg altså ikke har kræft! Jeg er dog i risikozonen for at udvikle svære celleforandringer, som kan være forstadier til livmoderhalskræft og det er den udvikling, de følger på sygehuset. Det værste, der umiddelbart kan ske, er at jeg skal have foretaget et operativt indgreb - et såkaldt keglesnit, hvilket kun vil blive tilfældet hvis det udvikler sig yderligere. Og grunden til, at worst case scenario alligevel ikke er værre end det er, skyldes netop det forhold, at det er blevet opdaget ved screeningen på et meget tidligt stadie.
-
Hvert år er der ca. 15.000 kvinder som får konstateret celleforandringer og hvert år bliver ca. 5.000 kvinder behandlet for forstadier til livmoderhalskræft. Det er derfor ikke noget særsyn at få konstateret celleforandringer og jo hurtigere det opdages, jo bedre er mulighederne for at følge udviklingen og behandle, hvis det er nødvendigt. Selv er jeg vildt glad for, at der er disse screeningmuligheder selvom det var en forskrækkelse i første omgang. Og selvom man jo også bare kunne leve i lykkelig uvidenhed. Nu har jeg bare affundet mig med at forandringerne er der, og såfremt det virkelig skulle gå hen og udvikle sig til noget mere ubehageligt, jamen, så er der nogenlunde fod på det. Så ved jeg, hvad der skal ske. For jeg er ikke en af dem, der helst vil undgå at kende til de faktiske forhold. Jeg vil gerne vide, hvad der sker, for så kan jeg bedre kapere det. Og jeg har det da også fint med det.
-
Men hvorfor fortæller jeg jer det her? Hvad rager det overhovedet jer? Flere af jer er måske allerede hoppet over indlægget. Måske synes I, at jeg udleverer mig selv for meget. Måske fordi I synes, at det lyder klamt. Måske er det bare for ubehageligt at høre om. Jeg ved ikke engang, hvorfor jeg skriver det her!?! Måske for at afmystificere emnet. De fleste har nemlig hørt, at livmoderhalskræft skyldes en seksuelt overført virus, hvorfor det let kunne lyde som om, at man har været sådan ekstra promiskuøs, siden man sådan har kunnet pådrage sig virussen! Selv har jeg vist ikke været mere omkring mig end så mange andre, så jeg har vist bare været en af de uheldige. Det er da også faktum, at det nærmest er normalt at pådrage sig virussen på et eller andet tidspunkt. For det meste forsvinder det dog igen, inden man overhovedet når at opdage det.
-
Noget andet - og mere alvorligt er, at det angiveligt er op imod 1/4 af alle kvinder (som tilbydes screeningen) som fravælger tilbuddet. Det kan der jo være mange grunde til. Måske synes man ikke, at det er relevant for en - man er jo ung, sund og rask. Måske er det bare igen for ubehageligt at tænke på, idet alene ordet kræft vækker særdeles grimme associationer hos langt de fleste af os. Måske er det bare almindelige tankeløshed. Sikkert er det dog, at uanset hvad, så er det et rigtigt godt tilbud til os kvinder - bare for en sikkerheds skyld! Og selv hvis man får konstateret celleforandringer, er det altså værd at bemærke, at langt de fleste af forandringerne går i sig selv igen, idet der som nævnt er tale om en virus, som de flestes immunsystem slår ned helt af sig selv. Jeg kan derfor ikke umiddelbart se nogen grund til at udeblive fra de tilbudte screenings, som i øvrigt er gratis og uden de større gener. Altså, det er jo ikke fordi, at man ligefrem nyder at ligge der med stængerne i vejret overfor en halv-fremmed person i hvid kittel, men det burde man nu kunne abstrahere fra, da det ligesom har med ens helbred at gøre!
-
Jeg skal have svar på de seneste prøver her i slutningen af måneden. Igen håber jeg selvfølgelig på, at biopsien viser, at forandringerne er væk. Hvis ikke de er - hvilket jeg dog nærmest ikke forventer, da jeg tænker, at de små sataner så burde have været væk for længst, skal jeg igen ind til kontrol om 3. mdr. I mellemtiden går jeg så og overvejer at lade mig vaccinere. De fleste af os har nok hørt om vaccinen ifbm. den mediomtale der har været omkring hele polemikken om, hvor mange og i hvilke aldersgrupper man skulle tilbyde vaccinen uden egenbetaling. I starten mente man ikke, at det ville hjælpe kvinder som var ud over den første... ahem... spirende seksualitet, eller hvad vi nu skal kalde det he, he... Det ved man nu er forkert. Vaccinen vil faktisk kunne reducere risikoen med op til 70 % for langt de fleste kvinder. Uanset alder. Det er dog vigtigt, at man fortsat følger screening-programmet, idet der jo altså ikke er 100 % dækning. Vaccinen koster ca. 3.500 kr og skal gives over 3 omgange. Er man medlem af Sygesikring Danmark er der dog mulighed for en del tilskud. Jeg har ikke arbejdet meget sidste år, hvorfor jeg kun har lidt feriepenge i år til rådighed og selvom det da bestemt ville være sjovere at bruge pengene på alt muligt andet sjov, ender det nok med at de kommer til at gå til vaccinen. Synes ikke rigtigt jeg kan forsvare andet overfor mig selv.
-
Ok, så blev det sagt og det var faktisk en lettelse. Og selvom jeg føler, at jeg har udleveret mig selv ALT for meget og i den grad har fortalt jer noget, som egentlig ikke vedrører jer og som de fleste af jer sikkert helst ville være fri for at høre, så synes jeg altså at det er lidt vigtigt det her. Meget vigtigere end dagens outfits, inspirationsbilleder og hvad jeg ellers sædvanligvist "deler" med jer... Og meget vigtigere end min egen forfængelighed og angst for, hvad folk mon måtte tro derude. Såfremt der er læsere derude som har fravalgt screeningen, håber jeg virkelig, at I vil overveje det en ekstra gang, da det i sidste ende kan gå hen og være livsbevarende. Og nå ja, jeg behøver vel knapt nok at nævne det, for det er vel næsten en selvfølge, men man ved b.la. at rygning spiller en rolle i udviklingen af denne kræftform. Noget, som jeg da må indrømme klart indgik som en del af overvejelserne ift. selv at stoppe med at ryge. Man behøver jo ikke ligefrem at jinxe skæbnen, vel?
-
Og nu synes jeg ellers, at det her indlæg skal sluttes af på samme vis som TV-avisen gør det efter en lang stime af deprimerende nyheder, hvor der ofte sluttes af med billedet af en lille vintergæk, påskeharen eller andet, som kan få os til at trække lidt på smilebåndet, så vi ikke allesammen går ud og hænger os bagefter. For mange år siden vidste man ikke, hvad der forårsagede livmoderhalskræften, indtil man pludselig begyndte at undre sig over, at man så godt som aldrig konstaterede den specifikke kræftform hos nonner! Jo, nonner, I ved, dem der er gift med Gud og som ikke dyrker sex! Forskerne lagde derefter to og to sammen og vupti! Så var hypotesen om sammenhængen mellem seksuel aktivitet og livmoderhalskræft født! En hypotese, som jo senere viste sig at kunne berigtiges:) Om historien så er sand eller bare en vandrehistorie blandt... øh...gynækologer... eller nonner... skal jeg ikke kunne sige, men lidt pudsig er den da ihvertfald!

Vil du læse mere om kampagnen "Vidunderlivet" som sætter spot på livmoderhalskræft, så klik ind her.

How sweet it is...

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Meget kan man sige om Kate Moss og Jamie Hince, men hvor er de altså bare et lækkert par - også selvom Jamie mest af alt ligner en trist gammel hund:)

Okay så, jamen vi venter da bare et par dage mere - har alligevel heller ingen penge:)

Lyse toner


Christian Dior sunglasses / cardigan Pins and needles
Silence + noise/ Dakota trench
Næh altså, hvor er det bare lækkert med de her fine lyse farver!
Gad virkelig godt hive de her 4 dele hjem. Find det hele hos alletiders bedste webshop (vi glemmer lige deres skyhøje forsendelsesomkostninger bare for et øjeblik!) Urban Outfitters.

Army of me

Photobucket

(Caroline.feber.se, Urbanoutfitters.com)
Nogen gange er hun bare for irriterende hende der Caroline:) Jeg har nu gået i flere år og manglet den der helt perfekte army-jakke, som jeg rent faktisk havde fundet, for senere at miste den igen. Jeg ved stadig ikke, hvordan det lykkedes. Men jeg skyder skylden på alkohol. Nu, når smækre Caroline så viser sig i en army-jakke, vil alle lige pludselig have en igen, så hvis/når det lykkedes mig at finde den helt rigtige, er jeg ligesom på forhånd reduceret til en copycat! Nå, who cares - og hvem er i øvrigt original, når det kommer til stykket? Ihvertfald ikke mig! Havde købt jakken nederst til venstre sidste år, som er fra U.Os Renewal-linje. Den var desværre for stor, så nu holder jeg skarpt øje med alt der bevæger sig på army-fronten pt. Og nej, nåede ikke at klikke Topshop army-jakken hjem, før den blev udsolgt. Kom nu Zara og H&M - ind i kampen med jer! Find alle de viste jakker her - og btw - tror Carolines er den nederst til venstre, skulle I være interesseret!

tirsdag

Boohoo

Photobucket
Skal jeg finde en kjole til en rimelig pris, leder jeg sædvanligvist først hos Topshop, ASOS og H&M - i nævnte rækkefølge, da især Topshop og ASOS er eminente til at lave fine kjoler til SU-venlige priser. Har dog fornyligt "opdaget" en anden highstreet biks, Boohoo.com som umiddelbart tegner lovende. De har et fantastisk stort sortiment, nærmest i en sådan størrelsesorden, at man næsten kan føle sig lidt overvældet, når man rammer deres side. Der burde næsten være garanti for at hive dankortet frem! Derudover er priserne næsten mistænkeligt lave og langt de fleste af kjolerne koster kun mellem 15-25 £ og så bliver det altså bare ikke billigere! Gad dog godt vide, hvordan kvaliteten så er, for det lyder altså næsten for godt til at være sandt!?! Nu er det ikke fordi, at jeg generelt vil opfordre til hovedløst brug-og-smid-væk-shopping, men skal man bruge en kjole til sommerens grill-eskapader og festival-besøg, så ville det ihvertfald være oplagt at finde sig en hos Boohoo, hvor det måske gør knapt så meget, hvis kjolen kun overlever en enkelt sæson.

Blomstret corsagetop

Photobucket
Fandt tilfældigvist et fint alternativ til den udsolgte corsagetop fra H&Ms Garden collection. Find den hos BooHoo.com. Selv ville jeg aldrig hoppe i sådan en sag, men derfor synes jeg nu den er lækker alligevel - kan se den for mig med løse boyfriend jeans eller chinos.

søndag

Holy macaroons

Photobucket

(google, 3.bp.blogspot.com)
Havde jeg været rig i dag på sådan en helt almindelig søndag, ville jeg have sat tænderne i
nogle overdådigt lækre, søde og sprøde makroner, som her i landet vist kun laves af det københavnske konditori, La Glace. Ellers kan man jo altid bestille dem hos Pierre Hermé. Her koster 12 makroner kun lidt mere end 400 kr inkl. forsendelse. Billigt. Eller også er det svinehamrende dyrt, men er lige ved at tro, at de ville være det hele værd. Hvis altså man var rig...

Monki jakke - anyone????

Photobucket
(howaboutnoo)
Er der nogen af jer foxy ladies derude som har set denne fine jakke fra Monki? Den skulle angiveligt være fra kollektionen lige nu, men er endnu ikke stødt på den i Århus. Måske de bare slet ikke har fået den? Jeg har set mig totalt lun på den blå af dem, så det kunne da lige passe at den forlængst har været i butikkerne og aldrig er nået til Århus...??

Sæsonkøb eller?

Photobucket
Jeg VED godt det er forår, og at støvlekøb derfor er helt GAGA, men for nogle uger siden havde Nelly.com fri fragt, og der slog jeg til og købte de her støvler, som er et kompromis eftersom jeg hverken har penge til Acnes Pistol eller Gardenias lignende model. De er lidt store i størrelsen, men ellers overraskende fine og gode at gå i. Forsøgte mig en gang tidligere med et par Nelly wedges som virkelig var det værste crap (stift, stift plastic fantastic), men de her er faktisk rigtigt fine til prisen, som var sølle 219,- Modellen hedder "lucky".

lørdag

God week.end.

Photobucket
(SRC783, Afashiontale, Caroline.feber.se)
De der Beau Coops wedges holder mig vågen om natten - jeg vil vildt gerne have dem, men de skulle vist først komme til august og så længe, ved jeg bare overhovedet ikke om jeg kan vente! Hav en fantastisk weekend, jeg smutter nedad i landet og besøger min far, som jeg vidst ser alt for sjældent efterhånden!

That Niara feeling...


Jeg overvejer seriøst at skaffe mig af med mine Jeffrey Campbell Asti fra sidste år og i stedet for investere i en af de her skønheder fra ASOS. Jeg tvivler ret meget på, at de kan holde til mere end én omgang sommer og sol, men især de der til højre minder altså ret meget om Acnes Niara ,som var så fantastisk lækker for efterhånden en del sæsoner siden - og som jeg fortsat synes er en af de fedeste sandaler, de har lavet. Find sandalerne her - og husk at gem nogen til mig:)

fredag

Tillykke med de 64 år onkel Danny!Hyldest til hverdagen

Jeg holder af hverdagen
Mest af alt holder jeg af hverdagen
Den langsomme opvågnen til den kendte udsigt der alligevel ikke er helt så kendt
Familiens på en gang fortrolige og efter søvnens fjernhed fremmede ansigter

Morgenkyssene
Postens smæld i entréen
Kaffelugten
Den rituelle vandring til købmanden om hjørnet efter mælk, cigaretter, aviser
Jeg holder af hverdagen
Selv gennem alle dens irritationer
Bussen der skramler udenfor på gaden
Telefonen der uafladelig forstyrrer det smukkeste, blankeste stillestående ingenting i mit akvarium
Fuglene der pipper fra deres bur
Den gamle nabo der ser forbi
Ungen der skal hentes i børnehaven netop som man er kommet i gang
Den konstante indkøbsliste i jakkelommen med sine faste krav om kød, kartofler, kaffe og kiks
Den lille hurtige på den lokale når vil alle sammen mødes med indkøbsposer og tørrer sved af panderne
Jeg holder af hverdagen
Dagsordenen
Også den biologiske
De uundgåelige procedurer i badet og på toilettet
Den obligatoriske barbermaskine
De breve der skal skrives
Huslejeopkrævningen
Afstemningen af checkheftet
Opvasken
Erkendelsen af at være udgået for bleer eller tape
Jeg holder af hverdagen
Ikke i modsætning til fest og farver, tjald og balfaldera
Det skal til med alle sin efterladte slagger
Så meget usagt og tilnærmelsesvist vævende og hængende i luften bagefter
Som en art psykiske tømmermænd
Kun hverdagens morgenkaffe kan kurere
Fint nok med fester!
Al plads for euforien!
Lad de tusinde perler boble!
Men hvilken lykke så bagefter at lægge sig i hvilens og hverdagens seng til den kendte og alligevel ikke så kendte samme udsigt

Jeg holder af hverdagen
Jeg er vild med den
Hold da helt ferie hvor jeg holder af hverdagen
Jeg holder stinkende meget af hverdagen

Dan Turèll (19.marts 1946 - 15. oktober 1993)

torsdag

Hole

Ville sådan ønske, at jeg lige kunne smutte til KBH d. 13. maj og se Hole i Amager Bio. Ikke fordi jeg stadig lytter til det, men mest for gamle dages skyld - det føles altså lidt som at komme hjem at høre deres musik. Lige nu kan jeg slet ikke tænke så langt frem og ved kun, at jeg har eksamen slut maj og sikkert ligger vandret i luften i midten af den måned. Derudover ville det kræve, at J ligefrem tog en omsorgsdag for at kunne aflevere børn osv. der om morgenen d. 14. Problemer, problemer... Til gengæld er det altid hylemorsomt at læse folks kommentarer til videoerne på Youtube og tænk, at der virkelig stadig er nogen, der gider den der "Courtney killed Kurt" ting... Man ved knapt nok om man skal grine, græde eller gabe... Træls for hende at blive sin generations Yoko - se et lille udsnit af de bevingede ord under videoen.


-gay.

-r.i.p kurt.i think courtney is pretty when she cleans upp =]

-ive seen her get clean once but she got really fat because of coming off the smack

-i think you're a slut.

-she kill´s kurt

-no she didn't

-kurt was kurt, courtney is courtney...JUST LISTEN, OK ?

-Courtney Love was the QUEEN OF GROUNGE...

-grounge? fucking retard.

-whoever called me gay is a toolshed.im sorry this song makes me sad and makes me think of her husband that killed himself right before this album came out.fuck this song and everyone that listens to music.

-"oh she killed kurt" stop being assholes brainless fucks. i couldnt care less for cobain but he must be spinning his grave with all these "fanboys", just appreciate one of the few woman in rock

-What a shame for humanity. With her very distinctive looks and mannerisms she could have been a star on her own. She didn't have to kill the most influential artist of our time

-fuck everbody

-Well said. checkout the movie Kurt & Courtney

-PLLLEASE...give it a rest

Marry me Danger Mouse!

Produceren Danger Mouse skabte sidste år sammen med forsanger, James Mercer fra det amerikanske band The Shins, en ny gruppe der kalder sig for Broken Bells. De fleste kender nok Danger Mouse fra hans samarbejde med den tidligere Goodie Mobb rapper Cee-lo i gruppen Gnarls Barkley. Udover dette samarbejde, som bibragte ham det store kommercielle gennembrud, var han også hjernen bag det berygtede Jay-z/Beatles mash-up "The Grey Album" og har desuden samarbejdet med MF Doom og Talib Kwali på b.la. dette "Old school" nummer, som man da kun kan blive helt glad i bolden af at høre. Et nummer, som tydeligvis trækker tråde tilbage til hans gamle kærlighed til rap, som angiveligt var det eneste han hørte, før han kom på college og blev introduceret for Pink Floyd. Samarbejdet med James Mercer, som jeg ikke rigtigt kender til (jeg er lidt for old school...) tegner dog virkelig godt - klart et album jeg skal have fingrene i! Og hvor sejt er det lige, at han bare kan springe frem og tilbage imellem forskellige genrer og så bare være for vild uanset hvad! Den mand er for cool!


Young Brooke

Photobucket
En meget ung og fuldstændigt betagende Brooke Shields fra tiden lige omkring "Den blå lagune". God aften!

Grey and gorgeous - ligestilling #2

Photobucket
Photobucket
Politiken lavede for noget tid siden en læserundersøgelse som viste, at langt de fleste kvinder farver håret lige så snart de første grå hår pibler frem. For mændenes vedkommende er dette endnu lidt af et særsyn, idet en del mænd (og kvinder) faktisk finder det en anelse små-kikset, hvis en mand farver sit hår. Det er ikke helt så pinligt som en toupé, men en del synes stadig ikke, at det er noget for en mand at gå op i, og mens majoriteten af begge køn fortsat forbinder grå hår hos kvinder med afblomstring, betragter mange de selvsamme alderdoms-tegn hos mænd som tegn på større visdom og erfaring. Dog er der en spirende og spændende tendens til, at især højtuddannede kvinder undlader at farve håret, idet de gerne vil signalere, at de føler sig hævet over den slags forfængelighedsudtryk. Det er voksne kvinder, som gerne vil vise, at de ikke ligger under for ungdomsidealer og at de som kvinder og personer har mere at byde på, end bare et kønt og ungdommeligt udseende. Omvendt kan man så håbe på, at det bliver mindre tabuiseret, hvis man som mand gerne vil bevare en ungdommelig hårpragt og derfor vælger at farve det. Personligt synes jeg det er en blindgyde, hvis mænd konstant positioneres som enten ligeglade med deres udseende eller som metro-seksuelle (latterligt udtryk i øvrigt...). Skal mænd måske ikke have lov til at være forfængelige, eller? Come on, vi ved jo, at I er forfængelige - at I tjekker jeres hår i hvert et spejl I passerer og fred være med det!

Ligestilling har vel mange forskellige udtryk - ligeløn, lige muligheder for både hetero-, bi-, trans- og homoseksuelle, lige muligheder for kvinder og mænd af enhver farve og størrelse, lige uddannelsesmuligheder etc. En common sense opfattelse af ligestilling knytter sig som regel til en grundtanke om, at vi alle bør have lige muligheder for at udfolde os - en form for frihed til selv at definere hvem man er, hvad man kan og hvad man har lyst til. Ligestilling er dog også i mine øjne, at man ikke nødvendigvist skal leve op til nogle bestemte idealer bare fordi man er kvinde/mand, men at man selv definerer sit udtryk og sin kvindelighed/ maskulinitet. Hvor nogle kvinder eksempelvist stræber efter et højpoleret feminint udtryk, foretrækker andre bukser, flade sko og et naturligt look. Al respekt for det. Vi er forskellige. Og ofte ændrer vi jo stil og udtryk mange gange i løbet af et livsforløb.

Lige nu er gråt hår (farvet vel at mærke...) the shit hos mangt en fashionista. Selvom gråt hår rent faktisk er smart i øjeblikket, tror jeg nu næppe, at det har noget at gøre med hverken ligestilling eller det at "hvile i sin alder". Moden er trods alt en troløs størrelse, som skifter udtryk fra sæson til sæson og hvor man skal være tanned den ene sæson, er det hvideste hvide sagen sæsonen efter. Omvendt afspejler moden vel ofte noget samfundsmæssigt og derfor kan den grå tendens med lidt god vilje ses som et eksempel på, at både moden og kvindeligheden/ maskuliniteten er i konstant bevægelse. Og at etablerede sandheder om vores skønhedsidealer kan udfordres. Og måske rykkes ved bare en lille smule. Den danske frisør, Gun-Britt, der har haft den mest fantastiske sølvgrå manke i en evighed - lææænge, før det blev hot, er i den forbindelse noget af en foregangskvinde!

Ligestilling # 1

Photobucket
Kvinder, der ikke lader deres alder stå i vejen for forhold til yngre fyre...
Photobucket

Mænd, der ikke lader deres alder stå i vejen for forhold til yngre kvinder... Jeg ved ikke med jer, men jeg er klart mest til modellen "ældre kvinde dater yngre mand", ha ha!

Skjorte

Photobucket
Sidste uge fandt jeg denne denimskjorte i Bruuns. Den er fra Just female og var sat ned fra 500,- til 350,-. Elsker farven på den og så er den lavet i det blødeste bomuld, så den er SÅ behagelig at have på. Vil bruge den både til jeans, gamacher og nederdele. Så lige i det nye Costume, at Just Female også har lavet en magen til i grå, så den må jeg på jagt efter snarest muligt. Ringene er også nye og er fra den ASOS pakke jeg modtog sidste uge.

onsdag

Onsdag

Photobucket
Status er at jeg nu er hjemme med den mindste for 2. dag i træk. Han er syg igen og det er nu 3. gang siden han begyndte i børnehave d. 1. feb. Gad vide om det bare er nye bakterier/vira eller hvad ved jeg, dårlig er han ihvertfald, og han vågnede 3 gange i nat og havde det bare så skidt det lille pus. Jeg har efterhånden ikke åbnet en bog i snart 2 uger, så nu skal det altså også snart til at være igen. Nogen kunne jo tro, at det at være studerende er det rene driverliv! Og det er det jo ikke. Kun engang imellem. Og lige om lidt får jeg ret travlt igen.


I dag har jeg mine Converse (købt sidste år) på for 2. gang - de skal svines til, skal de, kan simpelthen ikke klare, når de er sådan helt kridhvide som de er nu, det ser helt forkert ud! Det er lidt svært at se, men det er modellen med en lille hæl. Nå ja, og så er halskæden forresten ny og fra H&Ms herreafdeling til en tyver. Det kan godt betale sig at lure i drengenes afdeling fra tid til anden...Hold da op en røv, jeg egentlig har på det andet billede!?! Heh, sådan ser den altså ikke ud i virkeligheden, selvom jeg da bestemt ikke ville have noget imod en Beyonce/J-Lo booty, det er bare kjolen der med sine draperinger forneden giver det indtryk. Det var vist lidt en sidebemærkning, sjovt hvad man får skrevet, når man bare sidder og skriver, hvad der lige falder en ind ;) Det er noget underligt noget, at man konstant tilsidesætter sin egen blufærdighed, når man blogger, og så kan jeg alligevel indimellem blive helt flov, når det pludselig går op for mig, at der rent faktisk nok er nogen der sidder og læser alt mit crap...! Det er jo i bund og grund at blotte sig på en måde, som egentlig er ret uvant for mig - godt, at jeg ikke ved, hvad I i virkeligheden sidder og tænker derude, ha ha! Kan I nu have en god dag, jeg vil få lidt styr på hytten og så hente den store fra SFO ;)

Vintage Mulberry

Photobucket
Jeg ved det, jeg spammer jer totalt med brune tasker for tiden, men hvad kan jeg sige andet end at jeg er besat, og Ebay er et uudtømmeligt skattekammer, når det kommer til lækre tasker! Find muleposen til venstre her. Find tasken til højre her. Og løøøøb, for auktionerne slutter i dag/i morgen.