fredag
Orange mad?
Jeg synes tit at de mad-billeder jeg viser jer enten er af rødt, gult eller orange mad, så det må jo så være det, vi spiser mest af ;) Nok fordi jeg er glad for tomat, peberfrugter og karry... Her er noget af det mad, vi har spist de sidste par dage. Til venstre en klassiker; mørbrad-gryde, der jo altid smager godt. Kommer dog ikke cocktailpølser i, det har jeg altid synes var lidt en uskik, he he! Suppen til højre er en tomat-linsesuppe, som jeg virkelig vil anbefale. Faktisk så meget, at I her får opskriften på den. Jeg har vist oprindeligt fundet den i Politiken engang. Den er relativt sund, nem at lave, virkelig velsmagende og så er børn vilde med den!
Indisk tomat/linsesuppe til 4 personer
Ingredienser:
200 g linser
1 spsk olie
2 store grofthakkede løg
1 stor hakket porre
2 fed hvidløg
2 ds. flåede tomater (eller friske tomater når det er sæson!)
1 - 1 1/2 liter hønse- eller grøntsagsbouillon
6 laurbærblade
1 kanelstang (eller ca 1 tsk)
2 tsk stødt spidskommen
2 tsk stødt koriander
2 spsk god karry
salt
1 ds kokosmælk
frisk citron
mangochutney
Sautér løg, spidskommen, karry, stødt koriander, hvidløg, porre, laurbær og kanel i olien. Tilsæt tomater, linser og bouillon. Kog suppen op og lad den simre i ca. 30 min. eller til linserne er møre. Fjern laurbærblade og kanelstang og blend suppen. Tilsæt kokosmælk og smag til med citron, salt/peber og mangochutney. Pynt evt. med frisk koriander. Server med godt brød til.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Den suppe skal helt klart prøves.
SvarSletHar en pose med linser stående og de står bare og glor ondt på mig, efter en periode hvor jeg spiste mange linser i kombination med hakket tomat og gulerødder.
Jamen, så er det da bare i gang med hakkebræt, grøntsager og krydderier så du kan få dig en lækker suppe! Jeg er sikker på at dine linser vil være ellevilde over at ende deres dage i så dejlig en suppe:)
SvarSlet