lørdag

Kaneldrenge


Disse boller er SUPERlækre & nemme at lave- overrask din kæreste, børn, mand, søster eller veninde med disse hjemmelavede godbidder. Dette er en begynderopskrift som ALLE kan lave, men de smager ikke mindre godt af den grund:-))


Ingredienser til 12-14 stk.


50 g gær
1 dl lunkent mælk
1 æg
1 spsk. sukker
1/2 tsk. salt
300 g mel
100 g smør

Fyld

100 g blødt smør
100 g brunt farin
1/2 -1 tsk. kanel

Fremgangsmåde

1) smuldr gæren i det lune mælk (husk det skal være "fingervarmt" som min gamle husholdningslærer altid sagde...)
2) kast ægget i og rør rundt
3) tilsæt salt og sukker
4) afvej de 300 g mel og skær små stykker af 100 g smør ud i det
5) bland mel/smør blanding med gær/mælk/sukker/salt/æg blandingen
6) ælt til du er næsten træt i armene (ja, den skal være fedtet, den her opskrift er ikke for folk på kur!)
6) Hæv lunt og tildækket i 1/2 time & tænd ovnen på 200 grader
7) Lav imens kanel, farin, smør blandingen og stil den til side
8) Efter den halve times hævning rul dejen ud i et stort rektangel.
9) smør kanel/farin/smør blanding ud på dejen
10) Tag fat øverst oppe og rul den nedad så du tilsidst får en slags "kanelpølse"
11) Skær dyret ud i 12-14 skiver
12) VIGTIGT! Stil dem op ad hinanden i en rund form
13) Efterhæv 15 min. og sæt så i ovnen og bag ca. 15-16 min.
14) Tag dem ud af ovnen, køl af, tilsæt evt. glasur og enjoy!


1 kommentar: