torsdag

SU(nd) mad

Photobucket
Photobucket
For at det hele ikke skal gå op i ævl og kævl, seneste unødvendige udskrivning, cravings og andre i længden ret monotome indlæg, vil jeg indimellem også vise, hvad vi egentlig spiser i sådan en familie, hvor 1/2 af den voksne husstand, som bekendt er fattig på SU. Kravene til vores hverdagsretter, udover at det skal være "rigtig" hjemmelavet mad er, at det skal være 1) nemt 2) billigt 3) sundt. Nu er anretning ikke ligefrem min stærkeste side (jeg er ret meget bedre til bare at lave og spise det...)- så billederne viser egentligt bare, hvordan maden tager sig ud, sådan ca. et minut før at jeg kaster mig over den...!

Øverste billede viser en hjemmebrygget udgave af thai-stedernes kylling i grøn karry med kokosmælk og thai-basilikum og nederst ses en italiensk-inspireret Jamie Oliver ret, som angiveligt er en af hustruen, Joels, yndlingsretter (jo, jeg er ret glad for den snøvlende/læspende/halv-spyttende kok og hans mission om b.la. at få almindelige mennesker til at tro at de kan lave mad, heh...) med pasta, tun, parmesan, tomat, chili, basilikum, citron og kanel - jo, den er god nok, og det smager ikke engang af jul! Kanel er i det hele taget et dybt og ret så uretfærdigt marginaliseret krydderi, ha ha, som mange af os kun bruger i kager eller omkring juletid. Har man først prøvet det indiske køkken med alle dets fantastiske krydderier, lærer man dog for alvor at sætte pris på det i andet end desserter, kager og risengrød! Shit, nu blev jeg sulten igen.. ;)

7 kommentarer:

 1. Det ser rigtig lækkert ud! Vil lige høre dig hvor du køber din thaibasilikum henne? Har selv jagtet det i både Irma, Føtex og Kvickly uden held...
  Christina

  SvarSlet
 2. Hej Christina, du skal finde dig en lille kineser-biks:) Nu ved jeg ikke, hvor du befinder dig henne i landet, men prøv at finde nogle af de her små specialitetsbutikker eller bazarer. Selv køber jeg mit i en biks på Park allé i Århus. Man får en ordentlig busk for kun en 10`er...:) Held og lykke med det!

  SvarSlet
 3. God overskrift! ;-) Og lækker mad!

  SvarSlet
 4. Uhmm ser lækkert ud, ved dog ikke helt om jeg tør binde an med det kanel-stads, jeg er nemlig ikke fa, heller ikke til jul. Øh kanel og tun i samme sætning lyder ikke harmonisk, men jeg tror på dig hvis du siger det smager godt :D Lækkert ser det i alt fald ud..

  SvarSlet
 5. Du har ret, det lyder ret mystisk men det smager godt. Og kanel er som jeg skriver totalt uundværlig i det indiske køkken og det smager ikke af brunkager, når det går i spil med de andre krydderier:)

  SvarSlet