søndag

MAD





Photobucket

Photobucket

Lidt mad-spam fra den sidste tid. 

Js lasagne (efter en Jamie Oliver opskrift) Med creme fraiche, frisk basilikum og frisk tomat. Creme fraichen gør lasagnen knapt så "tung" i det som den traditionelle med bechamelsauce. Og næste gang skal der vist lidt sølvpapir på den i starten, så den ikke bliver sort i kanterne, ahem...

Indisk karrysuppe med rejer og torsk, groft pitabrød og lime.

Pizza med frisk mozzarella, cherrytomater og basilikum. Tomatsaucen består af 1 ds flåede tomater, 1 lille tomatkoncentrat og masser af hvidløg, timian og oregano, der blendes til en lind sauce. Og pizzamel giver altså et bedre resultat end alm. hvedemel....

En omgang redigeret saltimbocca i form af kyllingefilet omviklet med frisk salvie og bacon. Dertil fritter og kold krydderurtesauce. Kog evt. kartoflerne hele i 5-7 minutter, skær dem så ud og forkæl dem i olie, krydderurter og hvidløg, før de ryger i ovnen. Det forkorter tilberedelsestiden væsentlig og giver sprøde fritter. 

Kylling (marineret i brun farin, ingefær, hvidløg, fishsauce) satay med hj.lavet jordnøddesauce (løg, hvidløg, jordnøddesmør, kokosmælk, frisk rød chili, fishsauce, Ketjap manis, brun farin, evt. lidt lime) Der er mange forskellige varianter af satay-saucen, men husker man at bruge brun farin, ketjap manis og fishsauce får man efter min mening den mest autentiske smag... Siger en, der aldrig har været i hverken Thailand eller Malaysia..!

Og sidst men ikke mindst har jeg stået på hovedet i køkkenet de sidste par uger og lavet fastelavnsboller i hobevis. Det kan godt være at fastelavn først er i februar eller marts, men her i huset starter vi altså allerede i januar med at spise bollerne. Og så faster vi senere....De skal være gammeldags med masser af smør, creme og kardemomme og så skal der selvfølgelig glasur på toppen. 

Hav en god søndag - nu skal jeg spille Super Mario Galaxy med mine drenge!

3 kommentarer:

 1. Shit hvor ser det lækkert ud C!

  Jeg sidder og savler ned i tastaturet, ville ønske jeg havde dine skills, mine rækker til at jeg nu går ud og åbner en dåse gullaschsuppe fra aldi, og ja jeg kan godt selv høre hvor klamt det lyder, suk.

  SvarSlet
 2. Nogle gange savner jeg lidt et mere sci-fi-agtigt internet, hvor man bare kan række ud efter det, der er på skærmen, for at få fat på det.
  Hold da op, hvor ser det hele bare godt ud :)

  Ja, ja, jeg sidder da bare og hygger mig vældigt med mine havregryn.

  SvarSlet
 3. Brigitte; det kunne være værre... Jeg har fx. spist en hundekiks engang i en brandert...Under alkohol påvirkning kan man godt tage fejl af hundekiks og Mariekiks, bare så du ved det...! Du ved jo du er velkommen til noget mad, vi skal bare lige finde en dag:D

  Line; I hear you! Og tak:)

  SvarSlet