mandag

Linsedeller

Photobucket

For noget tid siden lavede jeg for første gang de her nemme "deller", som alle i familien var enige om var ret vellykkede. Opskriften hedder egentlig bare "linsefrikadeller" og er fra Trine Hahnemanns "365 hverdagsretter", men idet der slet ikke var krydderier i opskriften (og det kan vi jo ikke have!) tilføjede jeg nogle krydderier fra en anden opskrift på tyrkiske kødboller, så de kunne komme til at smage af noget.

De minder ret meget om falafler, bortset fra at de består af linser og ris fremfor kikærter og så skal de ikke frituresteges, men blot steges på panden ligesom almindelige frikadeller. Serveret med lidt random salat, spelt/persille pandebrød, sød chilichutney med frisk koriander, tomat og løg samt en tahin-dressing smagte det rigtigt godt! Og så smager de også godt dagen efter, hvilket også kan siges om dressingen.

Her er der til en ordentlig portion, som alt efter appetit og tilbehør kan strækkes til ihvertfald 4 ret sultne voksne personer.

Ingredienser: 
2 dl røde linser (koges 20 min)
2 dl basmati ris eller 2 dl brune ris (koges 20 min, 30 min ved brune ris)
1-2 revet gulerod
3 stængler finthakket blegselleri
2-3 fed finthakket/knust hvidløg
2-3 finthakkede rødløg/alm. løg
1 tsk paprika
2 tsk spidskommen
1 tsk tørret oregano
2 spsk frisk mynte (kan udelades, jeg brugte det fx ikke...)
5-6 spsk tomatpuré
1 - 1 1/2 dl. fløde
olie til stegning

Tahini-dressing:
2 spsk tahini
1 fed presset hvidløg
2 dl græsk yoghort 10 %
1/2 tsk stødt koriander
salt og peber
(blandes og stilles til side - gerne lidt tid før det skal spises)

Bland de kogte og lidt afkølede ris og linser med de øvrige ingredienser og rør det godt sammen. Start med 1 dl fløde og er det for lidt, så kom lidt mere i. Konsistensen skal være ligesom ved frikadeller, da man skal kunne vende dem et par gange på panden. Tror måske også at man ville kunne tilsætte et æg, hvis ikke det vil hænge sammen, det var dog ikke nødvendigt i mit tilfælde. De kan brunes på en pande og sættes i ovnen ved 200 grader i ca 15 min. men man kan også bare stege dem på panden 4-5 min på hver side, hvilket jeg gjorde og det fungerede fint.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar