søndag

That asian skin...


Lige siden jeg var i Seoul i november sidste år, har jeg været meget mere opmærksom på min hud og hvad jeg går og udsætter den for... Nok et direkte resultat af, at jeg gentagne gange fik at vide hvor mørk jeg er (hvilket jo slet ikke er sagen i Asien) og derudover fik synet af alle de unge kvinders utroligt fine og ensartede hud mig nok også til at tænke lidt over min egen huds tilstand og hvad jeg selv (med få midler) kan gøre for at holde den fin så længe som muligt. Jeg er jo ikke 20 år længere og mange år med rygning, for lidt søvn (og nok også for meget sukker og alkohol...) og glemt solcreme har nok efterhånden desværre sat sine spor. Ikke så meget i form af dybe rynker (endnu!) men snarere i form af små pigmentforandringer og andre underligheder, som man jo godt kunne være foruden og i kampen mod dette, tror jeg klart at man skal vende blikket mod øst!

Asiaterne, de rykker nemlig så sindssygt meget på den front og jeg tror virkelig, at de er milevidt foran os andre, hvad angår hudpleje og bekæmpelse af fx pigmentforandringer. Fx. synes jeg først, at det er på det seneste, at man har kunnet finde whitening/brightening produkter herhjemme i "håndkøb" (fx.Clinique) hvor det i årevis har været virkeligt hypet og et absolut must i unge asiatiske kvinders skønhedsrutiner. Det kan man så mene om hvad man vil...I starten forargede det mig lidt, fordi jeg opfattede det som om de tilstræber en kaukasisk hudtone (og at det endelig ikke må se ud, som om man er en der faktisk er nødt til at arbejde i solen) og det er da helt sikkert også en stor del af det, men det handler nu også om, at de finder lys - eller i hvert fald ensartet hud - mere ungdommelig og smuk og gør vi egentlig ikke også det herhjemme? Jeg tror i hvert fald på, at det er noget af det vi også her i Europa vil komme til at se mere og mere af...

En af de absolut store hits derovre i øjeblikket er deres BB cremer (klik på linket for at læse mere). Det lyder som noget af et super multi-produkt og sådan noget er jeg altid på udkig efter, da de tit kan gøre livet lidt nemmere. Og tænk engang, hvis man kunne slippe for at skulle stå og fedte rundt med både creme, concealer, foundation og så SPF til sidst? Svaret på dette skønheds-tyranni (som jeg udmærket er klar over at man selvfølgelig bare kan undlade!!) skulle angiveligt være denne her type creme, som jeg da også lagde mærke til var at finde i enhver butik i Seoul.

Det smarte ved den skulle være, at den både fungerer som en dagcreme m. anti-age, foundation/concealer og så indeholder den altid en ret høj SPF. Det lyder jo ikke så meget anderledes end farvede dagcremer, men forskellen skulle angiveligt være, at den snarere er en mellemting mellem farvede dagcremer og foundations hvad angår dækning og konsistens og så indeholder den nogle rigtigt gode ingredienser, som skulle virke meget helende. Historien bag, er vist noget med at den er udviklet med henblik på at skulle bruges på folk, der netop har fået plastiske operationer og som har brug for makeup med helende egenskaber. Noget, som jo ikke er helt ulig historien bag fx. Youngblood, som jeg jo er vanvittigt glad for, så altså lidt flere funktioner, end den gængse farvede dagcreme kan byde på og det skal da selvfølgelig afprøves! Jeg synes især, at det lyder smart at den skulle give mere ensartet hud samtidigt med at den har en høj SPF, så nu harjeg netop bestilt en lille prøve på en BB creme fra et anerkendt koreansk mærke der hedder Missha. Glæder mig til at modtage den og så skal jeg nok skrive, hvad jeg mener om den!

I mellemtiden kan I klikke på videoen og se lidt nærmere på hvad det er...

5 kommentarer:

 1. Sjovt du skriver om den asiatiske hud. Er jo pt i Thailand og er blevet ret brun. De lokale er jo nærmest kridhvide/grålige i ansigterne - og det synes jeg jo er lidt sært. Men ja, man er totalt umoderne her, når man er solbrun. Har også spottet rigtigt mange af de brightening-produkter, de sælger. Der er naturligvis også mange thaiere med lysebrunt (farvet) hår - pudsigt, men forståeligt at man godt vil skille sig ud. Kan være jeg skal lede efter de der BB-cremer du skriver om.
  Vil nødigt ende som en gammel rynket dame før tid.

  SvarSlet
 2. Gud, hvor er jeg misundelig, du ved vel nok at det nærmest står ned i stænger meget af tiden herhjemme? Ja, det er altså ret sært med den kulturforskel, for herhjemme er det jo vel stadig sådan at der i hvert fald om sommeren kommer ekstra gang i både soldyrkningen og bronzers, men derovre er det stik modsat! Prøv at klik på linket i indlægget (BB cremer fed skrift) så kan du læse lidt mere om det og hvis du er blevet nysgerrig, så køb endelig en derovre. Jeg ville selv ønske at jeg havde kendt til det da jeg var i Seoul, men på daværende tidspunkt vidste jeg ikke rigtigt så meget om dem. Havde ellers været nemmere ift. vejledning med farver osv. Hav en rigtig god ferie :)

  SvarSlet
 3. ^takker - har lige lidt tid herude endnu. Og jo, kan se på FB, at vejret ikke er helt godt derhjemme. Æv.

  Ja, må lige se på dit link og læse nærmere. Var ude at spise med en vi kender hernede og hans sorte/afrikanske kæreste. Der følte jeg mig ikke specielt brun. Hæhæ.

  SvarSlet
 4. Hav en fortsat god ferie:) Så misundelig...!

  SvarSlet
 5. Man putter da solcreme på først? Ellers er det da lidt forgæves...


  La Roche-Posay laver en tinted solcreme, som er en rigtig solcreme. Jeg stoler overhovedet ikke på de BB cream's påståede SPF (eller SPF i makeup generelt) for de kan påstå alt - så længe det er klassificeret som makeup er der ingen, der tester SPFen. Og så ved jeg ikke om de overhovedet tester hudpleje og makeup i Korea, creme med bly og blegemiddel er jo readily available...

  SvarSlet