Kartofler og blomkål i en skøn forening med hvidløg, ingefær, spidskommen, gurkemeje, tomat, chili og garam masala. Forbandet stærkt, men lækkert og let!
Til 4 personer
Ingredienser:
3 spsk. olivenolie
1 1/2 tsk hele spidskommenfrø
1 1/2 tsk finthakket frisk ingefær (eller fra glas!)
2 fed pressede hvidløg
1 tsk. stødt gurkemeje
1 1/2 tsk. stødt chili
2 tørrede chilier (kan udelades, hvis man ikke ønsker en for stærk ret. Den er lidt stærk i forvejen!)
1 tsk honning
2 tsk garam masala
4 tomater i tern (eller 1 ds)
2 dl vand
1 blomkål skåret i små buketter
4 kartofler skåret i terninger
evt. 2 spsk kokosmel
Varm olien, tilsæt kommenfrø og svits let i ca 1. min ved middel varme. Tilsæt ingefær og hvidløg, rør kortvarigt rundt, tilsæt kartofler, steg 1 min. Kom herefter gurkemeje og chili i under konstant omrøring. Tilsæt tomater, skru ned og lad retten simre i ca 5min. Skru op til middel varme igen og tilsæt blomkål og vand. Lad simre i ca. 15-20 min. eller til væden er væk. Rør honning og garam masala i til sidst og drys evt. med kokosmel ved servering. Smager godt sammen med raita og noget indisk brød.
Vær obs på at hvis man ikke bruger en slip-let pande/gryde, skal man holde godt øje med retten og røre lidt i den, så den ikke brænder på!
Kunne man mon få opskriften? Laver i øvrigt tit "din" dahl - den er lækker!
SvarSletMmm.. ville også gerne have opskriften:)
SvarSletKatrine: fedt, den er også lækker og vel også nogenlunde sund:)
SvarSletSidsel: den kommer her:)