tirsdag

Verdens bedste restaurant!

Jamen altså, hvor sejt er det ikke lige, at danske Noma netop er kåret som verdens bedste restaurant foran de sædvanlige favoritter (og nærmest sædvanlige vindere!), El Bulli!
Jeg har aldrig besøgt restauranten, da det jo er et Københavner-fænomen og idet det jo selvfølgelig koster kassen! Jeg drømmer dog om en eller anden dag at få lov at sætte tænderne i noget rigtigt gourmet-mad, og Noma kunne sagtens være stedet for sådan en eksklusiv omgang til smagsløgene. Tror, det ville være en oplevelse, som faktisk kunne gå hen og være alle pengene værd!  Det bliver spændende at se, om det her påvirker hele diskussionen om, hvorvidt mad er kunst eller "bare" et håndværk og om kokke fx.også burde tildeles statens livsvarige ydelse?  

Samtidigt er det lidt pudsigt, at jeg normalt ikke går rundt og er sådan "stolt" af at være dansker (snarere tværtimod...), men når sådan noget her så sker, så synes jeg altså alligevel, at vi er lidt cool af sådan et bette land at være! Lidt ligesom når man kan sidde og blive enige om at DK er et lårteland, men at det da forresten var temmeligt vildt, at vi vandt EM for efterhånden mange år siden....! Men ok, måske er det vigtigt for netop den efterhånden ret svundne nationalfølelse, at vi bare engang imellem føler os som et nogenlunde samlet folk, der kan være stolte af en eller anden præstation - især når vi i det store udland efterhånden må siges at være lige så kendte for vores stramme flygtninge - og indvandrerpolitik og de der trælse tegninger, som for Lego og B&O.... (Og nej, min tekst-opsætning er ikke et kreativt forsøg på at være smart, men blogger der driller!)

6 kommentarer:

 1. I forbindelse med madfestivalen i kbh sidste sommer kunne man købe en billig middag på en række michelin-stjerne restauranter, bl.a. Noma :) Det hedder "Taste of Copenhagen", men ved ikke hvornår billetterne sættes til salg, og om de holder det igen i år..

  Noma kun for unge og studerende
  Noma stiller som krav, at Taste of Copenhagen-gæsterne SKAL være studerende - og en MBA eller lignende tæller ikke) ELLER at gæsterne skal være under 25 år for at købe de billige billetter. Alle gæster på Noma bliver ved Taste of Copenhagen-middage bedt om at vise billedlegitimation i form af studiekort, pas, eller kørekort, og kan man ikke dokumentere, at man er studerende eller under 25 år, må man betale Nomas normale menupriser.
  Pris for middag: 395 kr.

  SvarSlet
 2. Ja det er ret vildt, at en DANSK restaurent vandt! troede det ikke først da jeg så det, for man havde vel forventet det ville blive en eller andet fransk, italiensk el.lign :P Men super fedt altså!

  Og jeg er ligesom dig heller ikke særlig stolt af at være dansker, når man tænker på racisme og invandrer politik, for vi har ærlig talt mange småborgerlige, enssynede mennesker her i DK ;P ... selvf. kommer disse mest fra landet af, hvor de ikke ved bedre - men så må de altså tage at vide bedre!

  Men i hvertfald denne restaurent konkurrence sætter i hvertfald nationalfølelsen i den rigtige retning :)

  //Holly

  (god blog du har :) )

  SvarSlet
 3. Dejligt opløftende indlæg:)
  Jeg er sgu nok ikke så finkulturel, at jeg ville give så mange penge for en middag, som efter min mening er lidt spøjs! Men vælter millionerne ind en dag, så skal jeg da helt klart lige et smut forbi;D

  SvarSlet
 4. Hej Sidsel, tak for tippet, det lyder da ret oplagt - hvis man altså lige er i nærheden på det tidspunkt. Det vil jeg lige holde øje med, for 395 kr burde da være til at overkomme - selv for os studerende:)

  Hej Holly, ja, jeg kan vel kun være enig:) Dejligt at vi for en gangs skyld kan markere os overfor det store udland - og denne gang på positiv vis:)

  Hej Simone, ha ha, jeg er bare overhovedet heller ikke finkulturel, snarere tværtimod, men jeg kunne virkelig godt tænke mig at få smagsløgene udfordret sådan rigtigt og så kunne det jo selvfølgelig også bare være skægt at lege big hot shot, selvom det bare var for en enkelt aften:)

  SvarSlet
 5. Det er så fantastisk at Noma vandt :-) Jeg har også skrevet om det på min chokoladeblog!

  SvarSlet
 6. Hej Anne, gud hvor hyggeligt at få "besøg" af nogle andre bloggere end lige dem med tøj:) Dine kager ser jo simpelthen for lækre ud:)

  SvarSlet