søndag

Comfort food!

Synes det er ved at være rigtig lang tid siden, at jeg har postet et madindlæg, så ville da lige vise en af mine yndlingssupper, som stammer fra en Jamie Oliver opskrift. Eller dvs. han skriver faktisk, at det ikke er hans egen opskrift, men en, som han har fundet i en gammel australsk kogebog... Jeg sværger (som han nok ville sige!) - den her SU-venlige og totalt idiotsikre cremede suppe med porrer og kikærter er virkelig ren mad-terapi og kurerer både dårligt humør, ondt i halsen (altså sådan næsten da...) og generel efterårs-moodyness! Denne gang serverede jeg den med hjemmebagt foccaciabrød, som nok er en af mine yndlingsbrød, men i princippet kan suppen sagtens stå alene pga. dens fyldighed. Ja, low carb er det ikke ligefrem, men det smager saftsuseme godt! Photobucket
Photobucket

                            Suppe med kikærter og porrer (6 pers.)
                                      Fra Jamie Oliver "Det er bar´mad"

Ingredienser
340 g kikærter som har ligget i blød natten over og efterfølgende kogt næsten møre - alternativt 2 ds. kikærter uden væde
1 -2 mellemstore skrællede kartofler skåret i store tern
5 mellemstore porrer skåret i ringe
1 spsk olivenolie
en klat smør
2 fed, finthakket hvidløg
850 ml. hønsefond (bouillon kan altså også bruges, hvis man ikke lige har brugt tid på at koge en høne i forvejen, og hvornår har man lige det??)
salt og peber
revet parmesanost
ekstra jomfuolivenolie

Fremgangsmåde
Opvarm tykbundet gryde og tilsæt olie + smørklat. Tilsæt porrer og hvidløg og svits nænsomt med en knivspids salt, til de er møre og søde. Tilsæt kartofler og kikærter samt hønsefond/bouillon og lad det simre i ca. 15 min. Tilsæt lidt revet parmesan. Man kan nu vælge, om man vil purere hele suppen til en cremet suppe uden "klumper". Selv blender jeg ca. 3/4 af suppen til en cremet konsistens og lægger resten af det "klumpede fyld" oveni den cremede suppe tilsidst. Serveres med generøse mængder af parmasanost som personerne selv kan rive over deres suppe og evt. lidt jomfruolivenolie. Husk den store peberkværn, det giver altså lige det sidste!

5 kommentarer:

  1. Det kan godt være, at det ikke lige var hovedpointen med det her indlæg, men jeg bliver lige nødt til at kommentere: IIIIIIH, jeg kan så godt lide mønsteret på bordet!
    Sidder tilbage med tanker om indkøb af en Poul Pava/Marimekko/Provence-mønstret dug. Men bør nok ikke gøre noget impulsivt, da jeg i det hele taget ikke engang ejer eget bord.
    Suk.

    Med hensyn til maden, så synes jeg godt liiige, at du kunne organisere noget udbringning a la Just Eat (... dog ville det blive en lidt lang ventetid, når man tænker på, at budet skulle bringe til Falster... men findes der ikke top-tunede og utroligt ulovlige biler, der kan bruges til sådan noget?). Man sidder jo her og sulter i et hjem, der aldrig har set skyggen af en kikærte.

    Mens du sidder og udarbejder en plan for hvordan du får sendt lækker mad med lynekspres til Falster, så håber jeg du er i god bedring :)

    SvarSlet
  2. Har lige bogmærket den, så jeg har den til en kommende kold efterårsdag ;)

    SvarSlet
  3. Den lyder helt fantastisk. Den må jeg prøve. Har du også en opskrift på brødet? Det ser så godt ud.

    SvarSlet
  4. Hej Line, tak for den altid søde kommentar! Jeg kan også meget godt lide min dug :) Hvad angår just eat, så synes jeg hellere du skulle flytte til Århus, så kan mutter her lave suppe til dig:)

    Guapizimo, fedt, dejligt at du vil prøve den, den er altså også bare rigtigt god!

    Og Linda - jeg lægger opskriften på brødet ind snarest muligt:)

    SvarSlet
  5. Hej Charlotte,
    har desværre først fået kendskab til din blog nu. Inspirerende på flere måder - TAK! Jeg er også meget interesseret i at læse opskriften på brødet? Prøvede at skimte dine efterfølgende blogs igennem, men så vidt jeg kan se, har den ikke været der. Ih, vil lave suppen i aften :)
    God dag!

    SvarSlet