mandag

In your face Daloon....!

Photobucket
Mit billede kan måske ikke hamle op med alverdens delikate billeder af sushi, men jeg siger jer, at det smager godt det her! Hvis sushi er den elegante og sofistikerede kvinde er forårsrullen hendes umiddelbart grimme lillesøster, som alligevel har så meget mere at byde på end hvad øjet først skuer....

Hjemmelavede forårsruller kan til enhver tid slå Daloons af banen og man behøver heller ikke have særlige asiatiske evner for at kunne fremtrylle sådan nogle basser. Selv havde jeg et par ærkejydske forældre, hvor den mest stod på kød og kartofler, så glem alt om den romantiske forestilling om familieopskriften, der er gået i arv fra mor til datter igennem generationer. Jeg har selv måttet eksperimentere mig frem til en variant som jeg/vi kan lide her i huset og synes lidt, at det er sådan man gør. Det er så måske heller ikke særligt autentisk, men hul i det, hvis det smager godt! Man finder det fyld, der passer en bedst, får fat i den der færdiglavede forårsrulledej og så er det faktisk mere end nemt ;)

Fyldet i de her består af hakket oksekød og hvidkål som jeg har stegt let i karry, chili og hvidløg. Tilsæt sukker og fishsauce. Kødet/kålen køles af og blandes derefter med friske champignons, bønnespirer og gulerødder, hvorefter det er klar til at blive fyldt i rullerne. Til rullerne skal man helst have en ordentlig røvfuld salat, så man ikke får friture-overdosis og så er vi også ret glade for to forskellige dips, hvoraf den ene består af sød chilisauce med frisk koriander, tomat og løg og den anden af soya og ingefær.

11 kommentarer:

 1. Det ser godt nok lækkert ud! Bryder mig ikke om Daloon. : D

  SvarSlet
 2. EEEEJ!
  Sådan noget må man altså ikke lægge billeder og beskrivelse af ud om aftenen - når det er for sent at lave (selv som en tidlig natmad).
  Suk.
  Hedder det der dej noget specielt?

  Og hvilken mængde fishsauce bruger du? For har et lidt anstrengt forhold til det (det smager godt, men lugter lidt af hørm. Og så skal man heller ikke tage fejl af tre teskeer og bruge tre spiseskeer. Bare lige til din orientering. Jeg taler af erfaring. Suk, suk.).

  Men altså, bare lige for at opsummere mine følelser omkring det her: Det er altså bare tarvelig.
  Jeg går ind for, at din familie fra nu af spiser aftensmad kl. 16. Så kan man lige nå at få læst opskrift, kigget billeder og nå ned i supermarkedet og handle :)

  SvarSlet
 3. Nam hvor ser det godt ud. Jeg ELSKER forårsruller! :)

  SvarSlet
 4. ej hvor ser det bare hammer lækkert ud! Du må hellere lave et tuturial indlæg :)

  SvarSlet
 5. Det er præcist hvad jeg kunne tænke mig at sætte tænderne nu, kunne jeg mærke. Det vil jeg prøve at lave så snart jeg får muligheden.

  SvarSlet
 6. Nej, Daloon kan da nok kategoriseres som menneskemad i en hurtig vending, men det er altså svært at vende tilbage til, når man har smagt de hjemmelavede :)

  Ser lige om jeg får tid til at lægge opskriften ind;)

  Og Line, som jeg før har haft skrevet til dig, så flytter du bare til Århus, så skal mor her nok lave suppe og forårsruller til dig, he he;)

  SvarSlet
 7. Hej

  Nu har jeg købt ind til at lave forårsruller selv. Har tit tænkt på at lave det, men nu skulle det være.
  Har lige et spørgsmål til dig: Rister du ikke champignons (+ gulerødder og bønnespirer) kort, før du lægger dem på dejpladerne, så deres væde koger lidt ind?
  Jeg er bange for at fyldet bliver for vådt, hvis man ikke gør det - eller hva'? Tak :)

  SvarSlet
 8. Hej Henriette, jo champignons tilsætter jeg kød/kålblandingen lige de sidste minutter det steger. Og du har ret - blandingen skal nemlig være en anelse "tør" i det... Når det er kølet af tilsætter jeg revne gulerødder og friske spirer, så bliver det bedst og det er begrænset hvad det afgiver af væske, men jo champignons -steg dem endelig sammen med kød/kålblanding så væsken kan fordampe! Held og lykke med det :)

  SvarSlet
 9. Tak for det - nu er jeg klar til namnam :)

  SvarSlet