onsdag

Den forkerte rødmen


Det lyder jo rimeligt fantastisk, især når man som jeg har tendens til både rødmen og de såkaldte "sprængte kapillærer", hvoraf sidstnævnte nok desværre er et resultat af årelang rygning og manglende SPF tidligere hen....

I øvrigt er skønhedsprodukter en af de ting, jeg gerne vil se lidt nærmere på i Seoul. I DK kan det nemlig nogen gange være vanskeligt at finde fx. den rette concealer eller foundation med den rette nuance, idet markedet er så...hvordan skal man sige det? Kaukasisk orienteret? Hvilket betyder, at man kan lede længe efter de rigtige produkter, hvis ens hudnuance ikke lige matcher majoritetens. Der er MAC og Youngblood så virkelig gode til at have et meget varieret udbud af hudtoner så alle og enhver kan få de rigtige nuancer, for helt ærligt, så er der (på skønhedsfronten altså!) nærmest ikke noget værre, end når piger bruger forkert farvet foundation (bruncreme alert!!!), hvilket man altså ser lidt for tit....

Det ironiske er så, at det tit er de helt unge piger, hvor sådanne skønhedsbommerter forekommer. Piger, hvis fine og unge hud i virkeligheden sjældent behøver særlig megen "dækning" og hvor de i virkeligheden bare burde nyde, at de stadigvæk har en hud som arter sig uden sprængte kapillærer, begyndende fine linjer, rødmen og generel træt hud.... Ok, så jeg ved godt at der selvfølgelig er nogle der døjer med decideret problemhud - også som ung - men mener stadig generelt, at jo yngre man er, jo færre produkter behøver man.

Så det må være dagens skønheds-lommefilosofiske spørgsmål:
Hvorfor bruger unge kvinder egentlig så meget make up og andet dullegrej, når det først er som voksen kvinde, at man egentlig burde have "brug" for alle disse hjælpemidler?

3 kommentarer:

 1. Mit bud er, at der findes et særligt sted i helvede, hvor exceptionelt dygtige reklamefolk blive uddannet til gerne at fortælle om alle de produkter vi ikke kan være foruden.

  SvarSlet
 2. Fordi det man aller aller helst vil når man er 16 -17 år, det er at være ældre end man er, og når nu de ældre piger går med makeup, så kommer man nok i sin iver til at overdrive det lidt - nogen måske lidt meget.

  Astrid

  SvarSlet
 3. Line, jeg er HELT enig, men når det så er sagt, så er jeg selv forbandet nem at narre. Også selvom jeg prøver ikke at lade mig påvirke og i stedet for at holde mig til enkelte produkter. Er helt stoppet med at læse om nye produkter sådan generelt, for synes bare det hele tiden er nye varianter der kommer. En ny fantastisk mascara fx... Hvor mange kommer der egentlig ikke af dem i løbet af bare et år!? Og hvor stor forskel er der reelt på dem?!? Ikke meget tror jeg...

  Forbander egentlig den dag, hvor jeg begyndte at bruge makeup! Havde jo levet lykkeligt uden i mange år og begyndte så at bruge makeup som 20. årig. Det er ligesom dem der begynder at ryge som 25. årige - så lad dog vær! Hvis man har gået så lang tid uden, så har man nok heller ikke haft "behovet" og så er der jo ingen grund til at få det nu!

  Astrid; ja jeg ved det, men synes stadig det er lidt synd, for mange piger er tit lige så smukke uden makeup - og måske endda mere. Men det er også nemt nok at sige, da jeg ikke selv var interesseret i makeup før jeg blev omkring de 20, så jeg har ikke prøvet det der med at ville se meget ældre ud end jeg er. Og det har man jo ihvertfald slet ikke lyst til nu i min alder, he he!

  SvarSlet