mandag

Cykelferie i AmsterdamStorbyferier kan være andet end restauranter og bagsæder i en taxi. Med en cykel i Amsterdam bliver din ferie både sundere og mere aktiv – og du bestemmer selv tempoet. Tag en af de mange billige rejser til Hollands hovedstad, og oplev byen på den rigtige måde: Fra sadlen af en cykel. Det er ikke bare godt for helbredet og billigere end bil og offentlige transportmidler, det er også meget nemmere. I Amsterdam er cyklisterne kongerne i trafikken, og dernæst kommer sporvogne og fodgængere. Bilisterne er sidste led i fødekæden, så lad os bare få det på det rene med det samme: Har du taget bilen til Amsterdam, er det første, du bør gøre at parkere den – og først bruge den, når du skal hjem igen. Det er ikke alene langsommere at transportere sig rundt i bil i midtbyen, det er også svært og til tider frustrerende, når man ikke er vant til byens trafik og mange kanaler.

Der er masser af muligheder for at leje cykler i Amsterdam, og de fleste steder kan man også få børnesæde og cykelhjelme med. Trafikreglerne for cyklister er stort set de samme som i Danmark, men en vigtig undtagelse er sporvognene. Hold godt øje med dem – og sporene til dem! Der er 400 km cykelsti i byen, så der skulle være nok plads at boltre sig på. 
Grundlæggende er der to måder at opleve byen fra cykel på. På guidede ture eller på egne hjul. Er man til førstnævnte, er MacBike, Mike’s Bike Tours og Yellow Bike nogle af mulighederne. Du finder dem på hhv. macbike.nl, mikesbikesamsterdam.com og yellowbike.nl. Det er også en hyggelig måde at møde andre turister på. Skal du ud og opleve byen på egne ben, kan du prøve at gå ind på filmtrips.nl først. Her finder du en spændende og helt ny måde at opleve byen på. Du vil for eksempel komme forbi locations til Ocean’s Twelve, Diamonds are Forever og Anne Franks Dagbog. Der er to ruter på hhv. 10 og 14 km at vælge imellem, og de rigtigt filminteresserede kan gøre stop på byens filminstitut og museum på Vondelpark 3. 

Hvis du hellere vil lidt ud af byens trafik og opleve den hollandske natur, er der flere attraktioner i cykelafstand fra centrum. Blandt andet vandborgen Muiderslot, der er Hollands mest besøgte borg. Den er opført i 1280 af grev Floris V, der senere blev fængslet selvsamme sted. Dens eventyrlige udseende er i en kategori for sig selv og gør også udflugten til et hit for børnene, der for en gangs skyld kan lokkes med på middelaldermuseum. I den modsatte retning, 19 km nordvest for centrum, ligger Zaanse Schans, et frilandsmuseum, der udstiller huse og de karakteristiske hollandske vindmøller fra det 18. og 19. århundrede. Du finder også værksteder og mulighed for at købe varerne, der er frembragt med håndkraft på den gammeldags måde. Endelig kan du, hvis du har benkræfterne til det, cykle 28 km mod sydvest og opleve Keukenhof, de imponerende køkkenhaver og blomstermarker, hvor ikke mindst nationalblomsten tulipanen er fremtrædende. Endnu en smuk tur i Amsterdam, der bedst opleves på cyklen.

Se hoteller i Amsterdam og find de billigste priser!

Artiklen er udgivet i samarbejde med Expedia.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar