mandag

DAHL

Jeg ville nok aldrig kunne opgive kød helt, da der efter min mening bare ikke er noget som en god bøf! Alligevel prøver jeg dog at få indkorporeret mindst en vegetarisk dag om ugen, da det jo er godt for både pengepungen, miljøet og forhåbentligt også vores sundhed. I sidste uge lavede jeg denne her dahl med spinat som jeg gerne vil anbefale, da den er virkelig mums! Forudsat selvfølgelig, at man ikke har et barndomstraume i forhold til spinat - hvilket jeg nok selv er godt på vej til at give mine drenge - for selvom jeg på ægte mor-manér forsøgte at sælge den på "Skipper Skræk" argumentet, købte de den nu ikke helt og der blev spist væsentligt mere brød end dahl for deres vedkommende....Efter min egen mening (og min kærestes) smagte den nu fortrinligt, så vil lige give opskriften videre. Det er en nem og dejlig ret til de stadig lidt kolde dage og så tager den altså kun ca. en time at lave (inklusiv kogetid 45 min.)

Ingredienser:
2 spsk smør 
(eller olie - mindre end 2 spsk kan også gøre det, bare pas på at krydderierne ikke brænder på!)
2 løg
4 fed hvidløg
ca. 3. spsk. hakket grøn chili inkl. kerner
15 grønne kardemommekapsler
1 tsk fennikelfrø
1/2 tsk. stødt nellike
1 spsk garam masala
300 g grønne linser (skal ikke udblødes forinden)
Ca 1 liter vand
salt, peber
250 g frisk spinat
(Jeg tilføjede desuden kikærter - da jeg bare ææælsker kikærter!)

Hak løg og hvidløg. Flæk kardemommekapsler og knus frøene sammen med fennikelfrø i en morter. Brun alt i smør inkl. chili, nellike og garam masala i nogle minutter. Tilsæt linser, vand og salt, rør rundt og lad retten simre under låg i ca 45 min. til linserne er helt møre. Tilsæt så hakkede spinatblade og lad det simre indtil spinaten er faldet sammen. Smag til og server med chapati, Sofies pandebrød, naanbrød eller groft pitabrød, mangochutney og evt. en klat græsk yoghurt eller indisk raita. 

2 kommentarer:

  1. Lækkert med dahl-inspiration. Elsker dahl, men har vist aldrig lavet det med spinat før. Eller kikærter for den sags skyld ;)

    Den tror jeg, jeg vil lave senere på ugen.

    Tak!

    SvarSlet
  2. Hej Maria, elsker også dahl og i det hele taget alt med linser! Håber du også synes den er god:D

    SvarSlet